FOLLOW US: facebook twitter

Χρ. Σπίρτζης από το αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα: «Οδεύει» προς το Ελεγκτικό Συνέδριο η Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 09-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση του δρόμου Αρχ. Ολυμπία- Βυτίνα
-Η χώρα έχει εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τις υποδομές της

«Η χώρα έχει εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τις υποδομές της και αυτό το στρατηγικό σχέδιο εντάσσεται στα διευρωπαϊκά δίκτυα, στον ευρωπαϊκό σχεδιασμό, καθώς και στον σχεδιασμό της διεθνούς αγοράς και των μεγάλων παραγόντων των συνδυασμένων μεταφορών».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργάνωσε στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», κάνοντας ταυτόχρονα εκτενή αναφορά στα οδικά και σιδηροδρομικά έργα στην Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στα οδικά έργα της Δυτικής Ελλάδας, με πρώτο την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, λέγοντας: «Πριν από ενάμιση μήνα πήραμε επίσημα την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αυτοκινητόδρομο και όχι για μονοπάτι. Επομένως οι υπηρεσίες ζήτησαν τις αιτιολόγησεις των εκπτώσεων που έκαναν τα τέσσερα σχήματα που συμμετείχαν και έχουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις, έχει αξιολογήσει τις πέντε από αυτές, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα αξιολογηθούν και οι υπόλοιπες τρεις, θα βγουν τα πρακτικά που θα ορίζουν τους προσωρινούς αναδόχους και μετά θα πάνε στο ελεγκτικό συνέδριο».

Ακόμη, είπε ότι έχουν προβλεφθεί 20 εκατομμύρια ευρώ, για ένα κομμάτι που έχει έντονα περιβαλλοντικά προβλήματα από τον Πύργο προς το Καλό Νερό της Μεσσηνίας, με σκοπό να γίνουν εργασίες αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας. Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο Καλό Νερό-Τσακώνα Μεσσηνίας, είπε ότι «έχουν προχωρήσει οι διαγωνιστικές διαδικασίες, προκειμένου να έχουμε οικονομικό και τεχνικό σύμβουλο, ώστε να ωριμάσουν οι μελέτες που υπήρχαν και να είναι σε θέση να δημοπρατηθεί το έργο».

Σε αυτό το σημείο, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση των έργων Καλό Νερό-Τσακώνα και Αρχαίας Ολυμπίας-Βυτίνας.

Για το τρένο

Επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε εκτενή αναφορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας επισημαίνοντας ότι σύντομα θα υπάρξει και συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος. Ειδικότερα ανέφερε ότι «σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια έχει δρομολογηθεί το έργο της επέκτασης του προαστιακού στην Κάτω Αχαΐα και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προχωράμε στην επεξεργασία των τευχών για τη δημοπράτηση δύο έργων συντήρησης, τόσο της γραμμής Κατάκολο-Αρχαία Ολυμπία, όσο και της υφιστάμενης γραμμής Πάτρα-Πύργος, προκειμένου να υπάρξει συντήρηση και διασφάλιση δρομολογίων».

Σχετικά με την γραμμή Κατάκολο-Αρχαία Ολυμπία, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «θα πάμε σε σύμβαση παραχώρησης προκειμένου να αξιοποιηθούν, και το λιμάνι του Κατακόλου και η Αρχαία Ολυμπία, με μία σύγχρονη ηλεκτροδοτούμενη και κανονικοποιημένη σιδηροδρομική γραμμή που θα βοηθήσει και την περιοχή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος