FOLLOW US: facebook twitter

Χιλιάδες στην Κάπελη για την Πρωτομαγιά

Ημερομηνία: 02-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Με πολύ κέφι ο κόσμος στο δάσος σε μια καλοκαιρινή ημέρα

Η Κάπελη βρέθηκε στο επίκεντρο του εορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς, ίσως με περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά. Στο πανέμορφο δρυοδάσος βρέθηκαν χιλιάδες πολίτες απο την Ηλεία, την Αχαΐα αλλά και άλλες περιοχές που γνωρίζουν το πόσο όμορφη είναι η περιοχή αυτή την εποχή. Μικροί και μεγάλοι θέλησαν να περάσουν λίγες ξέγνοιαστές στιγμές μακριά απο τα προβλήματα της καθημερινότητας και μέσα στη φύση, να γιορτάσουν αυτή την ημέρα της άνοιξης και να διασκεδάσουν.

Και φέτος ο χώρος στην περιοχή της Αγ. Τριάδας θύμισε περισσότερο πανηγύρι από το πλήθος των μικροπωλητών – πέραν αυτών που πρόσφεραν τα εδέσματα και τα ποτά της ημέρας, αφού ο επισκέπτης μπορούσε να βρει τα πάντα… Μέχρι και τσολιάς επιστρατεύτηκε θυμίζοντας κάτι από τα “Βλάχικα” στη Βάρη και από τον τσολιά της Ελληνοφρένειας…
Τη διοργάνωση της γιορτής είχαν ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας και συμμετείχαν οι φορείς της περιοχής. Ο κόσμος διασκέδασε με τα χορευτικά των λαογραφικών συλλόγων που συμμετείχαν, αλλά και με μουσικόχορευτικό πρόγραμμα που ακολούθησε.

Φυσικά στα τραπεζοκαθίσματα που είχαν αναπτυχθεί σε μια πλευρά του δάσους, οι μεζέδες όπως η λαχταριστή γουρουνοπούλα, τα κοτόπουλα και τα σουβλάκια, συνοδεία κρασιού, μπύρας και αναψυκτικών καταναλώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Δεν έλειψαν επίσης οι λουκουμάδες , τα παγωτά και μέχρι και ο αγαπημένος καφές, καπουτσίνο ή εσπρέσο, αφού οι επαγγελματίες του χώρου, φέτος ήρθαν ακόμα περισσότερο προετοιμασμένοι. Το κέφι διατηρήθηκε αμείωτο σε αυτό το πρωτομαγιάτικο γλέντι έως αργά το μεσημέρι.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Πανούτσος, Πέτρος Γιαννακόπουλος και Νίκος Μαρούντας, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Ο κ. Κατσιφάρας ευχήθηκε τα καλύτερα στον κόσμο, και σημείωσε πως ο κόσμος χαίρεται μέσα στο ξεχωριστό δάσος της Φολόης, μια περιοχή Natura, ένα οικοσύστημα με μοναδικότητα και πολίτες απο όλους τους γύρω νομούς να χαίρονται τη φύση. Ωστόσο σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τους εργατικούς αγώνες και το τι συμβολίζει η Πρωτομαγιά για το εργατικό κίνημα και τα ανθρώπινα δικαιώματα,

Ο κ. Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων σημείωσε πως κάθε χρόνο ο Μάιος ξεκινά απο την Κάπελη και την Αγ. Τριάδα για αυτή τη μεγάλη γιορτή.. Επισήμανε πως ξεκινούν οι ήπιες παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με το Δασαρχείο και τις επόμενες ημέρες θα είναι στην περιοχή οι μελετητές για το σκοπό αυτό. Στάθηκε στην μεγάλη αυτή ημέρα, για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους της χώρας μας. “

Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς, αναφέρθηκε στη μεγάλη γιορτή της Πρωτομαγιάς που έχει διπλό χαρακτήρα. “Είναι αφιερωμένη στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του μόχθου, που μέσα απο τους αγώνες τους διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες για αυτούς. Ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας γιορτάζει με επίκεντρο την Κάπελη, αλλά και αλλού. Πέρα από τη γιορτή είναι μια ημέρα που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ελπίζουν..” είπε μεταξύ άλλων.

Ο αντιδήμαρχος Λασιώνος Γιάννης Πανούτσος, μίλησε για τους χιλιάδες επισκέπτες. “Μας επισκέφθηκαν για την ομορφιά του δάσους, για την οργάνωσή μας, για την αγάπη τους σε αυτό τον τόπο.. Σκεφτόμαστε πως η διοργάνωση έτσι έχει κλείσει τον κύκλο της και πρέπει να κάνουμε κάτι καλύτερο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος