FOLLOW US: facebook twitter

Στόλισαν το μεγαλύτερο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι την Κυριακή στα Λεχαινά

Ημερομηνία: 02-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Το μεγάλο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι με περίμετρο… 12 μέτρα, στόλισαν την Κυριακή στο Αλιευτικό καταφύγιο Λεχαινών, δεκάδες εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, πολλοι από αυτούς έφεραν και λουλούδια για τον στολισμό,   με την επιμέλεια του Εθιμοτοπικου Ομίλου Λεχαινών και των ποδηλάτων που έλαβαν μέρος στην 6η ποδηλατοδρομία!

Μια υπέροχη ανοιξιάτικη μέρα με ακόμα πιο υπέροχες δράσεις, ποδηλατάδα, τρέξιμο με έπαθλο την «κουλούρα», στολισμός του Πρωτομαγιάτικου στεφανιού και τέλος χορός στην προκυμαία του Αλιευτικού καταφυγίου Λεχαινών.

Την 6η Ποδηλατική διαδρομή Λεχαινών, με δεκάδες συμμετοχές μικρών και μεγάλων ποδηλατοδρόμων, όπως και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, διοργάνωσε  ο Εθιμοτοπικός Όμιλος Λεχαινών, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018,  ενόψει της Πρωτομαγιάς, με την συμμετοχή της Αθλητικής Ενωσης Λεχαινών, της Φιλαρμονικής Λεχαινών και Ηλειακού Λεχαινών. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωί, όπου όλοι μαζί ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους από την Πλατεία Αγίου Δημητρίου και προορισμό το Αλιευτικό Καταφύγιο Λεχαινών. Λιακάδα, πανέμορφη μέρα, χαρούμενες φωνές και γέλια, μια πολυάριθμη παρέα!

Στο Αλιευτικό καταφύγιο, στόλισαν όλοι μαζί το μεγαλύτερο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι του νομού Ηλείας, με περίμετρο… 12 μέτρα και εννοείται ότι μετά όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν με φόντο το τεράστιο στεφάνι! Εν τω μεταξύ τα παιδιά αναβίωσαν το έθιμο του τρεξίματος της κουλούρας, όπου στο χώρο του Αλιευτικού Καταφυγίου Λεχαινών, διεξήχθησαν οι αγώνες τρεξίματος και οι νικητές της κούρσας πήραν αντί για αναμνηστικό μετάλλιο, μια… κουλούρα ψωμί, τηρώντας το  έθιμο της κουλούρας που  έχει τις ρίζες του στα πολύ παλιά χρόνια. Έτσι, την Κυριακή στα Λεχαινά επικράτησε το κέφι, σε μια μοναδική γιορτή που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι!  Μάλιστα στην επιστροφή προσφέρθηκαν στα παιδιά παγωτά και έγινε κλήρωση στους συμμετέχοντες με δώρο ένα ποδήλατο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος