FOLLOW US: facebook twitter

Φθινοπωρινή αξιολόγηση

Ημερομηνία: 16-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Σε θέση μάχης βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο καθώς έφτασαν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών και έπιασαν  δουλειά ξεκινώντας από τα μεγέθη του νέου προϋπολογισμού, το προσχέδιο του οποίου θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Έμφαση θα δοθεί στο πλεόνασμα του 2017, ώστε το υπερβάλλον ποσό, η κυβέρνηση -έπειτα από συνεννόηση με τους δανειστές- να μπορεί να το διανείμει με τη μορφή έκτακτου επιδόματος στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες.

Να σημειώσουμε πως το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου ο προϋπολογισμός εμφανίζει πλεόνασμα 3,024 δισ. ευρώ έναντι 3,191 δισ. ευρώ που προβλέπει η σύμβαση χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης για το 2017.

Και ενώ τα τεχνικά κλιμάκια θα βρίσκονται στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετέβει χθες στο άτυπο Eurogroup που θα γίνει στο Ταλίν της Εσθονίας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία -ενώ η τρίτη αξιολόγηση θα βρίσκεται σε εξέλιξη- θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του ΔΝΤ σχετικά με τις προθέσεις του, για το ελληνικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, το βλέμμα της Αθήνας είναι στραμμένο και στις γερμανικές εκλογές που θα γίνουν στις 24 Σεπτεμβρίου ενώ πολλά θα κριθούν στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 13-15 Οκτωβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος