FOLLOW US: facebook twitter

«Στοίχειωσαν» το 1ο Γυμνάσιο Πύργου τα «φαντάσματα»!

Ημερομηνία: 28-11-2016 | Συντάκτης:

fantasmata1

Υπέροχη παράσταση, εκπληκτικές ερμηνείες από την Θεατρική Ομάδα των Ηeterronymous το Σαββατοκύριακο

Το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, «στοίχειωσαν» το Σαββατοκύριακο τα «φαντάσματα» της Γαστούνης που έγραψαν στις καρδιές μας, κλέβοντας τις εντυπώσεις! Η θεατρική ομάδα των heteronymous μετά το Κουρβισιάνειο, παρουσίασε και στον Πύργο την επιτυχημένη θεατρική παράσταση που ετοίμασε για την φετινή σαιζόν,  «αχ αυτά τα φαντάσματα» του Εντουάρντο ντε Φιλλίπο, σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κοντούλη, όπου το κοινό καταχειροκρότησε την Ομάδα και όλους τους συντελεστές για το εξαιρετικό αποτέλεσμα.  Μια ατμοσφαιρική παράσταση υψηλών απαιτήσεων, που φανερώνει ότι όλοι οι συντελεστές της δούλεψαν πολύ καταθέτοντας την ψυχή τους, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν μια παραγωγή ανώτερης ποιότητας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες παραστάσεις επαγγελματικών θιάσων.

fantasmata5

Τα  έξυπνα και λειτουργικά σκηνικά του Γιώργου Μπουραντά, εξυπηρετούσαν το υπερβατικό στοιχείο της παράστασης και έκρυβαν εκπλήξεις, αφού στην ταράτσα του παλιού αρχοντικού οι θεατες απόλαυσαν μέσα από ένα τούλινο παραβάν με χαμηλό φωτισμό, υπέροχα χορευτικά σε χορογραφίες της Άννας Θοδωροπούλου, θυμίζοντας θέατρο σκιών! Από τα πολύ ωραία στοιχεία της παράστασης που ξεχώρισαν, μαζί με την εμφάνιση της οικογένειας του «εραστή»!

fantasmata4

Μέσα από την παράσταση, μεταφερόμαστε σε ένα παλάτσο της Νάπολης, που θεωρείται στοιχειωμένο και αποφεύγεται γενικώς και γι αυτό  παραχωρείται δωρεάν στον Πασκουάλε, έναν άνθρωπο αδύναμο και νικημένο από τη μιζέρια της καθημερινότητας, που έρχεται να ζήσει εκεί μαζί με  την «άτακτη» και καπριτσιόζα  νεαρή σύζυγό του. Το «φάντασμα» του εραστή της πηγαινοέρχεται χαρτζιλικώνοντας αδρά τον απατημένο σύζυγο, που κλείνει τα μάτια στα «φαντάσματα», γιατί η κατάσταση τον βολεύει. Ο εραστής και η οικογένειά του, η γυναίκα του, ο πατέρας της – ο εξαίρετος όπως πάντα Λάζαρος Κυπριώτης- και τα δύο παιδιά του, εμφανίζονται στην σκηνή  μέσα σε… καπνούς και κεραυνούς, σαν να έχουν περάσει τη ζώνη του λυκόφωτος, με έντονο γκόθικ μακιγιάζ και πολύ ωραία κοστούμια, εμφανίζονται δηλαδή ως μια γκοθ βερσιόν της οικογένειας Άνταμς, προκαλώντας απίστευτο γέλιο. Παράλληλα, η οικογένεια, φέρνει την ανατροπή, με στοχο να επιστρέψουν στο σπίτι τους τον «εραστή»- σύζυγο και φαίνεται ότι μετά το τέλος της συγκεκριμένης σκηνής το επιτυγχάνουν, προσωρινά. Και από το σημείο αυτό και μετά το εξαιρετικό κωμικό υποκριτκό ταλέντο του Πασκουάλε, τον οποίο υποδύεται ο ταλαντούχος Θοδωρής Δημόγλου που κατέπληξε με την ερμηνεία του σε έναν ρόλο υψηλών υποκριτικών απαιτήσεων, μετατρέπεται σε έναν μονόλογο δραματικό που συγκίνησε, γιατί οι αλήθειες ειδικά όταν τις παραδεχόμαστε και τις ομολογούμε, συγκλονίζουν.

fantasmata2

Υπήρξαν ή όχι φαντάσματα;

Και τελικά αναρωτιόμαστε: Ο Πασκουάλε γνωρίζει ότι η γυναίκα του έχει εραστή, αγνοεί ή στρουθοκαμηλίζει για να έχει την τσέπη του γεμάτη λεφτά και να κρατά ικανοποιημένη την νεαρή του σύζυγο; Φαντάσματα υπήρξαν τελικώς ή όχι; Ήταν μήπως  αυτά ήταν τα «φαντάσματα» που στοιχειώνουν πολλές φορές τη ζωή μας; Θεωρώ πως αυτό το ερώτημα έχει μείνει αναπάντητο, γιατί ο κάθε θεατής αλλιώς το αντιλαμβάνεται, ακόμα και οι ίδιοι οι συντελεστές της παράστασης έχουν μεταξύ τους διαφορετική άποψη. Όσο για τις ερμηνείες των ηθοποιών ήταν όλες εξαιρετικές, ο Θανάσης Λυκογιάννης που ερμήνευσε τον Επιστάτη του στοιχειωμένου παλάτσου αποτέλεσε το απόλυτο δίδυμο με τον Θοδωρή Δημόγλου, ακροβατώντας μεταξύ κωμωδίας και δράματος, οι γυναικείοι ρόλοι εκπληκτικοί, η Δήμητρα Λέκκα, η Μαρία Κορίζι, η Κική Ιωαννίδη, η Ρενάλτα Καρίνα,  όπως και οι Παναγιώτης Αγραπίδης, Ανδρέας Καπατσούλιας, Νώντας Μίχας και ο Λάζαρος Κυπριώτης παλιός μας γνώριμος από την Θεατρική Ομάδα Πύργου, καθώς και οι μικροί Νάνσυ Αναστασοπούλου & Κωνσταντίνος Κουρής, τα “δαιμονισμένα’ παιδιά της οικογένειας! Στο φινάλε της παράστασης, τα χειροκροτήματα έπεσαν βροχή και τα συγχαρητήρια από όλους μας επίσης. Να πω, πως πολύ απλά, όσοι δεν είδαν την παράσταση έχασαν, γι αυτό όπου κι αν ξαναπαιχτεί, γιατί αργότερα θα πάει και Αμαλιάδα, να τρέξουν να την απολαύσουν!!!
fantasmata3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος