FOLLOW US: facebook twitter

Τριγμοί στην παράταξη Κοτζά από την ανεξαρτητοποίηση Αντωνοπούλου

Ημερομηνία: 20-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την επισημοποίησε με επιστολή στο Δημ. Συμβούλιο Αρχ. Ολυμπίας

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των ονομάτων των αντιδημάρχων για το δεύτερο μισό της  θητείας του Θύμιου Κοτζά στο δημαρχιακό θώκο της Αρχαίας Ολυμπίας είχε από καιρό προκαλέσει παρασκηνιακά τριγμούς στην παράταξη.

Όμως η συσσώρευση και άλλων οργανωτικών θεμάτων έφερε την επισημοποίηση της παραίτησης της δημοτικής συμβούλου Ρόης Αντωνοπούλου από τις θέσεις της Προέδρου της Ε.Σ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Αντιπροέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας και Αθλητισμού και του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και την ουσιαστική ανεξαρτητοποίησή της.

Με επιστολή της, η δικηγόρος – Πολιτική Επιστήμων και κάτοχος του Μ.Τ.Σ. στις «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Διοργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Γεγονότων», στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε γνωστά τα όσα προ ημερών είχε ανακοινώσει δια ζώσης στον δήμαρχο.

«Η απόφασή μου αυτή είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι είναι η σωστή. Στη ζωή πρέπει να λαμβάνουμε και δύσκολες αποφάσεις. Από αυτές, εξάλλου, κρινόμαστε. Δυστυχώς, όντες λίγο μετά το μέσον της θητείας της παρούσης δημοτικής αρχής, πολλά πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα έπρεπε. Αστοχίες, εμμονές και δογματισμοί στέκονται εμπόδιο σε μια προσπάθεια που εξ’ ορισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας» σχολίασε στην ανακοίνωσή της η κα Αντωνοπούλου.

Επισημαίνει ακόμα πως προσπάθησε να συμβάλει στο μέγιστο βαθμό στο δημόσιο διάλογο και στη λήψη αποφάσεων με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, όμως παρά τις καλές διαθέσεις «…η δημοτική αρχή έχει πετάξει στον κάλαθο των άχρηστων ιδέες και προτάσεις μου και διάθεση για προσφορά».

Η διάθεση για προσφορά και συνεργασία με τα μέλη της παράταξης της δημοτικής αρχής, καταποντίστηκε από τη στάση των υπολοίπων που όπως αφήνει να εννοηθεί η κα Αντωνοπούλου δεν επέδειξαν την ίδια διάθεση συνεργασίας. Παράλληλα αναφέρει πως η στάση που κράτησε στο πλαίσιο των κοινών αποφάσεων της παράταξης εκλήφθη προφανώς ως αδυναμία «…δεν εκτιμήθηκε δεόντως και βρήκε ως αντάλλαγμα την καθημερινή δυσχέρεια του έργου μου και τη σταδιακή αποψίλωσή μου».

Η κα Αντωνοπούλου αναφέρεται στην επιστολή στις νέες δράσεις και πρωτοβουλίες που προσπάθησε να καθιερώσει με το όραμα «…για ένα Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας πρωταγωνιστή στο παγκόσμιο γίγνεσθαι με νέο ρόλο και πρόσωπο, συνδυάζοντας νέες ιδέες και τολμηρές λύσεις, για να πάρει επιτέλους αυτός ο Δήμος τη θέση που του αξίζει, δε με εμπιστευθήκατε – όσο έπρεπε».

Ευχαρίστησε δε, τους συνδημότες που την εξέλεξαν και τους συναδέλφους της στο δημοτικό συμβούλιο για τις γόνιμες ημέρες συνεργασίας αλλά και για τη δημιουργική αντιπαράθεση που είχαν. Τόνισε δε, ότι θα συνεχίσει από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου να αγωνίζεται για το καλό και το συμφέρον του Δήμου, στηρίζοντας κάθε θετική προσπάθεια και πρόταση της Διοίκησης, αλλά και αντιλέγοντας σε τυχόν αρνητικές, λανθασμένες και κακές επιλογές. «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί» σχολίασε.

Τέλος έσπευσε να προλάβει όσους τυχόν την κατηγορήσουν πως εγκαταλείπει τη μάχη λέγοντας πως «επί δυόμισι έτη εξάντλησα κάθε προσπάθεια και δυνατότητα που είχα να αποτρέψω κακές επιλογές. Κάποιες φορές εισακούστηκα. Τις περισσότερες φορές, όμως, όχι. Εγώ, βέβαια, παρέμεινα να προσπαθώ επί ματαίω, πιστή στο δόγμα της προσπάθειας για μια ενωμένη παράταξη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος