FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησε η αρδευτική περίοδος παρά τα προβλήματα

Ημερομηνία: 20-04-2017 | Συντάκτης:

Μάχη για το αρδευτικό έργο

Η νέα αρδευτική περίοδος ξεκίνησε με τα όποια προβλήματα και ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού Νίκος Φάμελος αναφέρθηκε στα όσα γίνονται για να σταθεί όρθιο το έργο. Παράλληλα επισήμανε πως οι αγρότες που αρδεύουν τις εκτάσεις τους από το δίκτυο θα πρέπει να ανταποκριθούν έγκαιρα στις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να ανταπεξέλθει από την πλευρά του ο οργανισμός στις δικές του, ενώ την ίδια στιγμή αναζητείται φόρμουλα ρύθμισής των χρεών προς τη ΔΕΗ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κ. Φάμελος επισήμανε πως η έναρξη της αρδευτικής περιόδου βρήκε όλα τα αντλιοστάσια σε λειτουργία, ακόμα και εκείνα που πρόσφατα είχαν γίνει κλοπές στην περιοχή του κάμπου. Καθαρίστηκαν οι αρδευτικές διώρυγες τόσο στην περιοχή του Αλφειού, όσο και στην περιοχή του Πηνειού, ενώ αυτή την περίοδο συνεχίζονται οι καθαρισμοί στη ζώνη από το Κουρτέσι προς Βάρδα και Λάππα.

«Δόθηκε μία μάχη και θέλω να επισημάνω την μεγάλη προσπάθεια και των μόνιμων εργαζομένων αλλά και των πρόσφατων εποχικών όσον αφορά τον εξοπλισμό των αντλιοστασίων, αλλά και τον καθαρισμό των διωρύγων. Όλα αυτά έγιναν με την συνεργασία των ΤΟΕΒ, ανάλογα με τις δυνατότητες τους. Πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι καθώς τα πράγματα είναι δύσκολα και εάν δεν έχουμε την δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε ζημιές που αντιμετωπίζουμε. Παράλληλα υλοποιείται και το έργο από το Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών και αυτή τη στιγμή μηχανήματα της εργολήπτριας εταιρίας καθαρίζουν στην περιοχή του Κάμπου. Η εργολήπτρια εταιρεία θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της καθώς στο διάστημα που προβλέπει η προγραμματική σύμβαση και η σύμβαση ανάθεσης να είναι μέσα στα όρια η ολοκλήρωση του έργου της» είπε ο κ. Φάμελος.

Νέα μέλη στο ΔΣ του ΓΟΕΒ

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη των δύο αιρετών μελών στο διοικητικό συμβούλιο του ΓΟΕΒ που θα πλαισιώσουν τα υπόλοιπα διορισμένα μέλη. Οι οκτώ ΤΟΕΒ εξέλεξαν τους αντιπροσώπου στους και έτσι στο ΔΣ του ΓΟΕΒ θα είναι ο Γιάννης Αρβανιτάκης – πρόεδρος του Β΄ΤΟΕΒ Πύργου και ο Διονύσης Γιατράς αντιπρόσωπος του ΤΟΕΒ Γαστούνης. Το επόμενο διάστημα η διοίκηση του ΓΟΕΒ θα προχωρήσει σε μια συνάντηση με την Περιφέρεια και την Αναπτυξιακή Εταιρία με στόχο τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων του ΓΟΕΒ. «Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνουν μελέτες ανά ΤΟΕΒ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος