FOLLOW US: facebook twitter

Τρελό γλέντι Πρωτομαγιά στην Κάπελη

Ημερομηνία: 02-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Εκδηλώσεις από το δήμο Αρχ. Ολυμπίας

Στην Πρωτομαγιά ως γιορτή της άνοιξης εστίασαν όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο δάσος της Κάπελης κοντά στα όρια Ηλείας και Αχαΐας. Χιλιάδες πολίτες όχι μόνο από το νομό αλλά και από τους δύο όμορους, έδωσαν το παρόν για να γιορτάσουν την άνοιξη και να διασκεδάσουν στη φύση. Βέβαια ο χώρος στην περιοχή της Αγ. Τριάδας θύμισε περισσότερο πανηγύρι από το πλήθος των μικροπωλητών – πέραν αυτών που πρόσφεραν τα εδέσματα και τα ποτά της ημέρας, αφού ο επισκέπτης τους πάγκους τους μπορούσε να βρει τα πάντα…

Τη διοργάνωση της γιορτής είχαν ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Αρβανίτης (λόγω απουσίας του αντιδήμαρχου Γ. Πανούτσου) και συμμετείχαν οι φορείς της περιοχής. Ο κόσμος διασκέδασε με τα χορευτικά των λαογραφικών συλλόγων που συμμετείχαν, αλλά και με μουσικόχορευτικό πρόγραμμα που ακολούθησε.

Φυσικά στα τραπεζοκαθίσματα που είχαν αναπτυχθεί σε μια πλευρά του δάσους, οι μεζέδες όπως η λαχταριστή γουρουνοπούλα και τα σουβλάκια συνοδεία κρασιού, μπύρας και αναψυκτικών καταναλώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Το κέφι διατηρήθηκε αμείωτο σε αυτό το πρωτομαγιάτικο γλέντι έως αργά το μεσημέρι.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και Παναγιώτης Μπράμος, ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς, ο αναπληρωτής του Γιώργος Δεββές, οι αντιδήμαρχοι Πέτρος Γιαννακόπουλος και Βασίλης Αρβανίτης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ευχήθηκε σε δηλώσεις του χρόνια πολλά σε όλους και όπως τόνισε «… εδώ από το δάσος της Κάπελης βλέπετε την συμμετοχή του κόσμου, το κέφι, την εσωτερική ανάγκη των ανθρώπων να βρεθούν όλοι μαζί και να γλεντήσουν παρότι είναι δύσκολη συγκυρία, να μιλήσουν, να ζήσουν μια διαφορετική ημέρα. Χαίρομαι πραγματικά διότι έχει καταφέρει η περιοχή, να είναι την Πρωτομαγιά σημείο αναφοράς.

Αυτό το ξεχωριστό δάσος δίνει αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα στην κοινωνία της περιφέρειας, όχι μόνο στην Αρχ. Ολυμπία. Έχουν έρθει από την Πάτρα, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, τα χωριά του Κάμπου, αλλά και τις ορεινές περιοχές πολλοί συμπολίτες μας. Νιώθουν ωραία, περνάνε όμορφα και υπάρχει πολύ καλή υποδομή από το δήμο.

Το χαίρονται όλοι και πραγματικά ας είναι αυτή η ημέρα μια αφετηρία εκτός από τους κοινωνικούς αγώνες – γιατί δεν το ξεχνάμε ποτέ ότι η Πρωτομαγιά είναι μέρα συμβολής και αναφοράς κοινωνικών αγώνων για τα εργατικά δικαιώματα – αλλά είναι και μια ημέρα που συμβολίζει την άνοιξη. Και ξεκινάμε καλά…».

Χαιρετισμό απηύθυναν από μικροφώνου, ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θ. Κοτζάς, ο αντιδήμαρχος Β. Αρβανίτης και ο πρόεδρος της ΤΚ Κακοταρίου Θ. Κυριακόπουλος.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1493707101943-7701fc51-bce2-9″ include=”25487,25488,25489,25490,25485″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot