FOLLOW US: facebook twitter

Τρεις πιστοποιημένες παιδικές χαρές στον Πύργο

Ημερομηνία: 06-03-2017 | Συντάκτης:

liatsis-mpeltos-paidikes-xares

Tα σχέδια της δημοτικής αρχής ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Γ. Λιατσής και ο Δ. Μπέλτσος

-Ακόμα μια σύγχρονη στο Κατάκολο και από μια μελλοντικά σε κάθε Δημοτική Ενότητα

Tην δημιουργία τριών σύγχρονων και πιστοποιημένων παιδικών χαρών στην πόλη του Πύργου, μία στο Κατάκολο και μελλοντικά σε κάθε δημοτική ενότητα, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος.

Όπως είπαν, όλες οι παιδικές χαρές του δήμου, που ήταν επικίνδυνες, ξηλώθηκαν και σφραγίστηκαν βάσει της νομοθεσίας και πλέον, θα δημιουργηθούν νέες, ασφαλείς, πιστοποιημένες και σύγχρονες.

«Οι παιδικές χαρές ήταν επικίνδυνες από τη μακρόχρονη χρήση τους και μετά τις οδηγίες για την λειτουργία μόνο πιστοποιημένων χώρων, αποφασίστηκε η απομάκρυνση των οργάνων που δημιουργούσαν κίνδυνο στα μικρά παιδιά και το απαιτούσαν και οι γονείς- κηδεμόνες» τόνισε ο κ. Λιατσής και ανακοίνωσε πως έχει αποφασιστεί η υλοποίηση τριών σύγχρονων παιδικών χαρών υψηλής ποιότητας που θα είναι πιστοποιημένες. «Η μία στην Αγία Βαρβάρα στο πλάτωμα δίπλα από τα ΚΑΠΗ, θα είναι φυλασσόμενη και με περίφραξη, δηλαδή απολύτως ασφαλής για τα παιδιά. Ακόμα μια θα γίνει στο πάρκο ΣΠΚ όπου κι εκεί τα όργανα έχουν καταστραφεί και καταβάλουμε προσπάθεια να έρθουμε σε συνεννόηση για ένα οικόπεδο στην πλατεία Ανδριάρα σε πολύ καλό σημείο, θα περάσουμε ή σε αγορά ή σε ενοικίαση, γιατί η περιοχή έχει απόλυτη ανάγκη για μια παιδική χαρά. Και στη συνέχεια θα περάσουμε σε παιδικές χαρές στα χωριά, στο Κατάκολο και όπου αλλού δούμε ότι χρειάζεται. Δεν είμαστε υπέρ της άποψης ότι παντού πρέπει να υπάρχουν παιδικές χαρές αλλά ότι πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης και των μικρών συμπολιτών μας αλλά με απόλυτη ασφάλεια, που έχει σχέση με τα πιστοποιημένα, ασφαλή όργανα και που έχει σχέση και με την φύλαξή τους. Την προσπάθεια αυτή την έχει αναλάβει ο κ. Μπέλτσος».

Με τη σειρά του, ο κ. Μπέλτσος, επισήμανε ότι στην Ηλεία αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις δυο πιστοποιημένες παιδικές χαρές που κατασκευάστηκαν με χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο, το οποίο τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει και τόνισε πως ως δήμος ετοιμάζει μελέτες για την δημιουργία νέων πιστοποιημένων παιδικών χαρών.

«Ήδη ο δήμαρχος έδωσε εντολή για την παιδική χαρά στην Αγία Βαρβάρα, για την οποία η μελέτη είναι έτοιμη. Θα είναι πρότυπη περιβαλλοντικά και θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Θεωρώ από τον άλλο μήνα θα έχουμε προχωρήσει στη δημοπράτηση της καθώς με εντολή του δημάρχου έχουμε περάσει το κόστος και στον προϋπολογισμό του 2017. Επίσης είναι έτοιμες και οι μελέτες για ακόμα δύο παιδικές χαρές και το σκεπτικό του δημάρχου για μια παιδική χαρά στο Κατάκολο, τρεις στον Πύργο και μία σε κάθε δημοτική ενότητα θα υλοποιηθεί και μάλιστα πολύ σύντομα».

Όπως είπε, μέσα στον Πύργο, θα δημιουργηθούν τρεις παιδικές χαρές πιστοποιημένες με τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μία παιδική χαρά στο Κατάκολο και μία σε κάθε έδρα δημοτικής ενότητας. «Εμείς αντιλαμβανόμενοι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει την ένταξη των παιδικών χαρών σε προγράμματα γιατί από τις έξι παιδικές χαρές οι έξι – πέντε θα ενταχθούν σε προγράμματα θα προχωρήσουμε με αυτοχρηματοδότηση στην δημιουργία της παιδικής χαράς στην Αγία Βαρβάρα και αν δούμε πως έχουμε την δυνατότητα και σε ακόμα μία μέσα στον Πύργο».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Μπέλτσος επισήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα θα περάσει από τις επιτροπές η ανάπλαση του πεζοδρομίου στον κυκλικό κόμβο Αγίου Γεωργίου ενώ θα παρουσιάσουν και ένα πρότζεκτ εκμετάλλευσης του Αλφειού ποταμού και μια ανάπλαση από τον χώρο του Επιταλίου έως την είσοδο του Πύργου που και αυτό θα ενταχθεί σε πρόγραμμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος