FOLLOW US: facebook twitter

Τρία έργα οδοποιίας στην Ηλεία με 4,1 εκ. ευρώ

Ημερομηνία: 24-11-2016 | Συντάκτης:

xyta-triantafyllias3

Μετά το Φράγμα Πηνειού εντάσσονται και αυτά στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Οδοί πρόσβασης στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς και αποκατάσταση τμημάτων Ε.Ο Μιράκας- Λάλα και Πύργου- Οινόης

Την ένταξη 23 νέων έργων οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 39 εκατ. ευρώ, στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενέκρινε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Στον Ν. Ηλείας μετά την ένταξη του έργου επισκευής και αποκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του φράγματος Πηνειού, ακολουθούν τρία σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες οδικά έργα του επαρχιακού δικτύου του νομού, για τα οποία υπήρχε αίτημα από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας και για τα οποία υπήρχε υπογραφή Σπίρτζη και εκκρεμούσε η έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών. Μετά την εξέλιξη αυτή, γρήγορα θα πάρουν το δρόμο της δημοπράτησης.

Πρόκειται για τα ακόλουθα οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 4,1 εκ. ευρώ:

«Βελτίωση/κατασκευή οδών πρόσβασης στον ΧΥΤΥ του Ν. Ηλείας» προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ

«Αποκατάσταση κατολίσθησης επί της Επαρχιακής Οδού Μιράκα-Λάλα στη θέση Καζάνι Ν. Ηλείας» προϋπολογισμού 710.000 ευρω

«Συμπληρωματικά έργα αποκατάστασης κατολισθήσεων στον επαρχιακό δρόμο Πύργου-Οινόης στο Ν. Ηλείας»  προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ

Στα παραπάνω έργα και στην σημασία τους είχε αναφερθεί πρόσφατα σε συνέντευξη του στις 12 Οκτωβρίου 2016, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος αποκαλύπτοντας τότε ότι για τα τμήματα Πύργος – Οινόη και Μιράκα-Λάλα ο ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης είχε υπογράψει και αναμενόταν η έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών.  Έτσι χθες ήρθε και η σειρά του κ. Χαρίτση που τα εντάσσει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ειδικότερα, για το τμήμα Πύργου – Οινόης, ο κ. Γεωργιόπουλος είχε αναφέρει ότι εγκρίθηκε μελέτη για στοχευμένες παρεμβάσεις σε 4 σημεία, προϋπολογισμού 1,34 εκατ. ευρώ. Σε  πολλά σημεία του οδικού δικτύου, ειδικά μετά το Χειμαδιό κοντά στην Κουτσοχέρα και το Μουζάκι, ο δρόμος είχε υποστεί μεγάλη καθίζηση και θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο Για το τμήμα Μιράκα- Λάλα, πρόσθεσε ότι στόχος του έργου είναι να γίνει αποκατάσταση της καθίζησης στη θέση «Καζάνι» με μελέτη κόστους 700.000 ευρώ, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών. Και τα δύο είναι έργα σημαντικά για το επαρχιακό οδικό δίκτυο και την μετακίνηση των κατοίκων των παραπάνω περιοχών. Όσον αφορά την βελτίωση και της κατασκευή των οδών πρόσβασης προς τον ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς, το έργο προφανώς θα υλοποιήσει ο δήμος Ήλιδας που είναι και ο φορέας διαχείρισης της Μονάδας  Μηχανικής Διαλογής. Έργο εξαιρετικής σημασίας, αφού αυτή τη στιγμή στην Τριανταφυλλιά εξυπηρετούνται όλοι σχεδόν οι δήμοι της Ηλείας και η πρόσβαση των απορριμματοφόρων δεν είναι εύκολη. Είναι ένα ζήτημα που έκαιγε ευθύς εξαρχής το δήμο Ήλιδας και τον ΦΟΔΣΑ, γι αυτό και έχουν κάνει αγώνα μαζί με την ΠΕ Ηλείας για το συγκεκριμένο έργο. Και επειδή είναι μια ιστορία που θα έχει μέλλον σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων του νομού, θα πρέπει να δημιουργηθούν και σύγχρονοι οδοί πρόσβασης στο ΧΥΤΥ.

Μετά την θετική αυτή εξέλιξη, σε σύντομο χρόνο καθώς οι πιστώσεις υπάρχουν, μπορεί να γίνει η δημοπράτηση και των τριών έργων και από την άνοιξη να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος