FOLLOW US: facebook twitter

ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 9 Δεκέμβρη

Ημερομηνία: 24-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

fodsa

Σε εκκρεμότητα ως τότε η πληρωμή του εργολάβου

– Τι συζητήθηκε χθες βράδυ στη συνεδρίαση του ΦΟΔΑ Ηλείας

Σε εκκρεμότητα παραμένει έως τις 9 Δεκεμβρίου το θέμα της πληρωμής του αναδόχου στο έργο της ενδιάμεσης λύσης του ΧΥΤΥ Τριανταφυλιάς. Αυτό ήταν ένα από τα σοβαρότερα θέματα που συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Ηλείας στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Γαστούνη.

xyta-triantafyllias3

Όπως ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ ο πρόεδρος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος σε ότι αφορά για την πληρωμή του αναδόχου με βάση τα μηνιαία ζυγολόγια εισερχόμενου φορτίου των Δήμων – Μελών του ΦΟΔΣΑ Ηλείας στην  Μονάδα Μηχανικής Διαλογής, έχουν κληθεί όλοι σε ακροαματική διαδικασία στις 9 Δεκεμβρίου στο VI Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Εκεί θα συζητηθεί η αίτηση ανάκλησης σχετικά με την  Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ των 7 Καλλικρατικών Δήμων  και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας για το έργο με τίτλο: «Χρηματοδότηση και τιμολογιακή πολιτική για την εκτέλεση του έργου της Κινητής Μονάδας Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας- ΜΟΜΑΚ Ν. Ηλείας».

Επαναλειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης στον Κόροιβo

Αρνητική ήταν η απάντηση του ΦΟΔΣΑ Ηλείας σε ότι αφορά το αίτημα του   Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ζακύνθου, για την αποδοχή του υπολείμματος διαχείρισης των στερεών στο ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, ύστερα από σχετικό έγγραφό που είχε σταλεί.

Ένα τρίτο σοβαρό θέμα που συζητήθηκε ήταν η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Ηλείας και ΧΥΤΥ», όπου ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε στα μέλη του Δ.Σ. πως σύμφωνα με την υπ΄ αριθμόν 31-2016 απόφαση του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Ηλείας αποφασίστηκε η  υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου στο πλαίσιο της από 10/05/2016 Α.Π. οικ. 5101 και των μεταγενέστερων τροποποιήσεων αυτής πρόσκλησης χρηματοδότησης του ΥΜΕΠΕΡΑΑ και του έργου «ΧΥΤΥ Ν. Ηλείας» στην αναμενόμενη πρόσκληση (στον Άξονα Προτεραιότητας 2 – Επενδυτική Προτεραιότητα 6a) του Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 για την κάλυψη της χρηματοδοτικής συμβολής του δημοσίου ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία οριστικοποίησης των συμβατικών εγγράφων του Προσωρινού Αναδόχου του έργου με τίτλο:  «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ΠΕ Ηλείας» και να υπογραφεί η Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και της Κοινοπραξίας Εταιρειών του ανωτέρω έργου, καθώς και να ολοκληρωθεί ο ΧΥΤΥ, αντίστοιχα.

Μια ακόμα σημαντική απόφαση που έλαβε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του, το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ ομόφωνα, ήταν αυτή για την επαναλειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Απορριμμάτων στην περιοχή του Κοροίβου του Δήμου Πηνειού με 24ώρη φύλαξη του χώρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης – ΕΕΑΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος