FOLLOW US: facebook twitter

Το Χρονογράφημα: Δεύτερης αξιολόγησης το ανάγνωσμα (3)

Ημερομηνία: 27-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

tsipras-tsakalotos

Κακό σπυρί που λένε και στο χωριό μας, αποδεικνύονται οι ενωμένοι εταίροι. Συνέταιροι της συμφοράς έχουν μόνιμο ελάττωμα να βάζουν χέρι στο ταμείο και ας είναι μείον. Αξιώνουν οι φραγκοφόροι όλη την είσπραξη και προσφέρουν σε μας γενναίο μερίδιο μόνο απ’ τη χασούρα. Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους πα ’να πει. Λαίμαργοι και αχαλίνωτοι απαιτούν και τα ασημικά της γιαγιάς και ας φωνάζει ο έρμος ο Τσακαλώτος ότι τα τιμαλφή δεν εκχωρούνται.

Στο Μαξίμου ο Αλέξης ξενυχτά ιδιαίτερα προβληματισμένος. Αδυνατεί να κατανοήσει τη στάση των φραγκοφονιάδων. Άλλη εικόνα του είχε δώσει και ο Μοσκοβισί όταν προσφάτως επισκέφθηκε το κλεινόν άστυ. Δεν μπορεί κάτι πρέπει να μεσολάβησε και άλλαξαν ξαφνικά στάση.

Έχει μάλιστα ασφαλείς πληροφορίες πως κάποιος –όνομα δεν λέει καθότι ολίγον προληπτικός κάρφωσε στους θεσμούς ότι παρά τα τρία μνημόνια που μας ζαλίκωσαν στην πλάτη, αυτοί οι τζαναμπέτες οι Έλληνες εξακολουθούν να την περνάνε «ζωή και κότα».

Έφριξε ο Σόιμπλε μόλις άκουσε τα καθέκαστα και έδωσε εντολές να μας χορέψουν πάλι στο ταψί. Πήρε τηλέφωνο και τη Δρακουλέσκου από τη ΔΝΤ και τα συμφώνησαν να μην μας αφήσουν σε χλωρό κλαρί. Θέλει λέει -και λόγω της Εθνικής μας εορτής- να ενθυμούμαστε την ημέρα που θα υπογράψουμε την άνευ όρων παράδοση, σαν την αποφράδα μέρα που έπεσε η πόλη. Με το δίκιο του ο Αλέξης να υποψιάζεται «δάκτυλο εφιάλτη»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος