FOLLOW US: facebook twitter

«Τέχνη και άνοιξη» στην Ολυμπία

Ημερομηνία: 27-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

ekthesi-olympia-zwgrafiki-80erga2

Έκλεψε τις εντυπώσεις η έκθεση ζωγραφικής που ειδικά χθες σημείωσε τεράστια επισκεψιμότητα λόγω του Μαραθωνίου

Συμμετείχαν  με  80 έργα τους 27 μαθητές  των ομάδων ζωγραφικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας και Πηνειού μαζί με τον δάσκαλό τους Kristo Defrim Hasa

Μεγάλη επιτυχία και κυρίως επισκεψιμότητα, ειδικά χθες που ήταν και ο 3ος Μαραθώνιος Ολυμπίας, η έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Τέχνη και Άνοιξη», που πραγματοποιήθηκε στην Ολυμπία από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου και στην οποία συμμετείχαν με εξαιρετικά έργα τους, οι ομάδες ζωγραφικής των εικαστικών εργαστηρίων της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας και του δήμου Πηνειού,  με τον δάσκαλο ζωγραφικής  Kristo Defrim Hasa.

ekthesi-olympia-zwgrafiki-80erga4

Την έκθεση διοργάνωσαν στο ισόγειο του δημαρχείου, ο δήμος Ολυμπίας σε συνεργασία με τους δήμους Ήλιδας και Πηνειού και εξελίχθηκε σε ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός. Μάλιστα  η έκθεση ζωγραφικής  είχε και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού μέσα από την τέχνη, ήρθαν πιο κοντά οι τρεις δήμοι Ολυμπίας, Ήλιδας και Πηνειού ανανεώνοντας τους δεσμούς φιλίας που τους ενώνουν.

ekthesi-olympia-zwgrafiki-80erga

,Στην έκθεση συμμετείχαν 27 μαθητές των δύο εργαστηρίων με συνολικά 80 έργα τους, που έχουν σαν αποκλειστικό θέμα την Άνοιξη, την οποία ζωγράφισαν με τα μολύβια, τα χρώματα και τα πινέλα τους, όπως ο καθένας την εισπράττει. Άλλωστε η άνοιξη, η αναγέννηση της φύσης, σε όλες  τις εποχές έχει εμπνεύσει ζωγράφους και ποιητές και έχει δημιουργήσει αριστουργήματα στην Τέχνη.

ekthesi-olympia-zwgrafiki-80erga6

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία πολλών φιλότεχνων την Πέμπτη το απόγευμα μέσα σε κλίμα φιλοξενίας και αγάπης με τον χαιρετισμό του δημάρχου Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά,  του αντιδημάρχου σε θέματα Πολιτισμού Γιώργου Δεββέ, του δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του Δημήτρη Βασιλόπουλου που εκπροσώπησε το δήμο Πηνειού.

ekthesi-olympia-zwgrafiki-80erga5

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος σε ένδειξη φιλίας προσέφερε στον δήμαρχο Ολυμπίας ένα αναμνηστικό με το έμβλημα του δήμου Ήλιδας και εξ ονόματος της ομάδας του εργαστηρίου Αμαλιάδας ο δάσκαλος ζωγραφική Kristo Hasa δώρισε στον δήμο Ολυμπίας έναν δικό του πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει τι άλλο, την φύση μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Ο κ. Hasa ευχαρίστησε τον δήμο Ολυμπίας για την φιλοξενία της έκθεσής τους ενώ ο κ. Κοτζιάς βράβευσε και τους 27 μαθητές των δύο εικαστικών εργαστηρίων για την συμμετοχή τους.

ekthesi-olympia-zwgrafiki-80erga3

Χθες, τελευταία μέρα της έκθεσης και ημέρα της τέλεσης του 3ου Μαραθωνίου στην Ολυμπία, η επισκεψιμότητα ελλήνων και ξένων ήταν μεγάλη, αφού πολύς κόσμος θαύμασε τα έργα των μαθητών που ήταν εξαιρετικά.

ekthesi-olympia-zwgrafiki-80erga1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος