FOLLOW US: facebook twitter

Το «Χαμόγελο» στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 07-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Υγεία

Δίπλα στα παιδιά του δημοτικού στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης βρίσκεται αυτή την εβδομάδα ο «Ιπποκράτης». Πρόκειται για την κινητή μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» που με την εθελοντική προσφορά γιατρών του νομού, παρέχει υπηρεσίες προληπτικού ελέγχου σε παιδιά με εξετάσεις οδοντιατρικές, ορθοπεδικές, ωρλ, οφθαλμολογικές. Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, οι ιατρικοί σύλλογοι Πύργου και Αμαλιάδας, ο οδοντιατρικός σύλλογος Ηλείας, έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και συνδράμουν με κάθε τρόπο. Μέχρι χθες ο «Ιπποκράτης» βρισκόταν στην Ανδραβίδα, σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στα Λεχαινά και μεθαύριο στη Βάρδα.

Όπως τόνισε το μέλος του ΔΣ του Χαμόγελου, Γιάννης Λαμπρόπουλος, «… το Χαμόγελο του Παιδιού έχει δείξει μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της πρόληψης της υγείας των παιδιών. Η Ηλεία για άλλη μια φορά και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης έχουν στη διάθεσή τους τη «ναυαρχίδα» το πολυιατρείο μας, τον «Ιπποκράτη» με πάρα πολλά ιατρεία. Είναι μια συνεργασία με το δήμος που μας έχει κυριολεκτικά αγκαλιάσει, τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό σύλλογο, την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τους γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, θα εξετάσουμε όσο πιο πολλά παιδιά μπορούμε. Το πρόγραμμα είναι κάτι που πραγματικά βοηθά τα παιδιά, ιδιαίτερα όταν πηγαίνουμε σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου συναντάμε παιδιά που δύσκολα έρχονται σε επαφή με τους γιατρούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμβάλουν στο να προχωρήσει το πρόγραμμά αυτό».

Ο διοικητής του ΓΝ Αμαλιάδας και ιατρός Γιάννης Λέντζας, συμμετείχε εθελοντικά στο πρόγραμμα με την ιδιότητά του. «Συμμετέχω και εγώ στις δράσεις αυτές ως γιατρός. Όλοι οι γιατροί πρέπει να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες αυτές και να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι, στο να βοηθάμε στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας ιδίως των ευπαθών ομάδα και κυρίως των παιδιών». Σχολίασε δε πως εχει αλλάξει η κουλτούρα για την πρόληψη στην υγεία των παιδιών, που είναι το καλύτερο μέτρο και είναι εφικτή μια καλύτερη ιατρική παρέμβαση.

Ο αντιδήμαρχος Λάμπης Δημόπουλος ευχαρίστησε τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του δήμου. «Να πούμε ότι ο δήμος είναι δίπλα στον κόσμο και βοηθά όσο μπορεί. Το Χαμόγελο του Παιδιού πρέπει στηρίζεται από όλους μας γιατί η βοήθεια που προσφέρει είναι πάρα πολύ μεγάλη»

Τέλος ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος σχολίασε πως «… είναι μια σημαντική δράση για την υγεία των παιδιών που γίνεται δωρεάν και αφορά τους μαθητές του δημοτικού. Υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ως δήμος θέλουμε να ευχαριστήσουμε και την κινητή μονάδα «Ιπποκράτης», το Κέντρο Κοινότητας, τους Ιατρικούς Συλλόγους Πύργου και Αμαλιάδας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας, τα Γ.Ν. Πύργου και Αμαλιάδας και το Κ.Υ. Γαστούνης για την προσφορά των εθελοντών γιατρών. Η δράση είχε επαναληφθεί πριν τρία χρόνια. Την Τετάρτη και την Πέμπτη η μονάδα θα είναι στα Λεχαινά  για τους μαθητές της περιοχής και του Κάστρου – Κυλλήνης και την Παρασκευή στην Βάρδα. Είναι πολύ χρήσιμο, γιατί πάρα πολύς κόσμος δυσκολεύεται να δώσει χρήματα για εξετάσεις των παιδιών και προσφέρει ο δήμος και το Χαμόγελο του Παιδιού, μια κοινωνική υπηρεσία στους πολίτες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος