FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Σταθάκης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο: Φυσικό αέριο και στον Πύργο εντός 5ετίας

Ημερομηνία: 07-02-2018 | Συντάκτης:

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για την έλευση του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που υπάρχει και προσδιορίζεται στα περίπου 5εκ. ευρώ καθώς έχουν δεσμευτεί από την Περιφέρεια άλλα 26,5, μέσω ΕΣΠΑ και την από Ε.Ε. 20,2εκ.

Ο κ. Σταθάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουνε μέσα στο 2020.Όπως είπε, «προβλέπεται η κατασκευή 468 χιλιομέτρων δικτύων φυσικού αερίου εντός της πενταετίας 2019-2023, που θα καλύπτουν τον αστικό ιστό της Πάτρας, του Αγρινίου και του Πύργου», προσθέτοντας ότι «σχεδιάζεται να κατασκευαστούν 4.700 συνδέσεις έως το 2023 και 13.500 έως το 2029, καλύπτοντας 120.000 νοικοκυριά, ενώ για την υλοποίηση του σχεδιασμού απαιτούνται επενδύσεις που ανέρχονται στο ποσό των 51,8 εκατ. ευρώ».

Όσον αφορά την τροφοδοσία, αυτή θα γίνεται μέσω θαλάσσης σε υγρή μορφή, ενώ βασικό στοιχείο της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι η κατασκευή και λειτουργία εγκατάστασης υποδοχής και αποθήκευσης στην περιοχή του λιμανιού της Πάτρας, σύμφωνα με τον υπουργό. Η παροχή φυσικού αερίου θα επιτρέψει τη σοβαρή μείωση του κόστους της ενέργειας για νοικοκυριά και επαγγελματίες, την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής και την περιβαλλοντική αναβάθμιση των τριών πόλεων, καθώς και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής του λιμανιού της Πάτρας και ολόκληρης της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος