FOLLOW US: facebook twitter

Το υπόμνημα Μπαλιούκου που εστάλη στο Μαξίμου: Τι ζητά ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 11-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μεγάλα οδικά έργα αλλά και παρεμβάσεις υπέρ του πρωτογενούς τομέα περιλαμβάνονται στο υπόμνημα που κατέθεσε ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στο Μαξίμου, ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτ. Ελλάδας στην Πάτρα. Ανεξαρτήτως της ημερομηνίας που θα καθοριστεί το συνέδριο, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, είναι έτοιμος μαζί με τη δημοτική αρχή να προωθήσουν τα σοβαρά ζητήματα του τόπου τους.

«Όπως όλος ο Νομός έτσι και ο δήμος μας με αφορμή την επίσκεψη γιατί είναι μία ευκαιρία να θέσουμε τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την περιοχή μας ετοιμαζόμαστε. Έχουμε ήδη αποστείλει το κείμενο στο γραφείο του Πρωθυπουργού όπως μας ζητήθηκε στη σύσκεψη που έγινε στον Πύργο προκειμένου να υπάρξουν απαντήσεις ή να είναι γνώστες των θεμάτων που θέτει η κάθε περιοχή» ανέφερε ο κ. Μπαλιούκος.

Παράλληλα όμως με τα αιτήματα του δήμου υποστηρίζει και τα κοινά αιτήματα του νομού, όπως η διαχείριση των σκουπιδιών, τα μεγάλα οδικά δίκτυα, ο σιδηρόδρομος, το αεροδρόμιο. «Όλοι οι δήμαρχοι της Ηλείας θα αναφερθούμε στα μεγάλα έργα όπως είναι τα απορρίμματα, είναι τα μεγάλα έργα οδοποιίας των κάθετων αξόνων τα οποία θα τεθούν. Σιδηρόδρομος, αεροδρόμιο, είναι ζητήματα τα οποία θα τεθούν, διότι το βασικό μας επιχείρημα για το λιμάνι την δεκαετία του ‘80 που δεν μπορούσαμε να το περάσουμε σαν τουριστικό το διεκδικήσαμε ως λιμάνι που θα μεταφέρει αγροτικά προϊόντα και τώρα είναι από τα πρώτα λιμάνια στην χώρα στον τουρισμό. Το αεροδρόμιο από την ώρα που θα μας δώσουν την ταμπέλα και θα μπει το πρώτο αεροπλάνο τον επόμενο χρόνο θα είναι πρώτο στις αφίξεις στην χώρα. Αυτό θα πρέπει να ειπωθούν με ένταση να τα καταλάβει και να έχει μία πρώτη ενημέρωση και ο Πρωθυπουργός» εξήγησε ο κ. Μπαλιούκος.

Α. ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

  • Συνέχιση ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ στο τμήμα ΠΥΡΓΟΣ – ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ – ΤΣΑΚΩΝΑ.
  • Ένταξη παρεμβάσεων στον Ναό Επικούριου Απόλλωνα (αναστήλωση, στέγαστρο κοκ) στην πρόσκληση που έχει δημοσιοποιήσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με αριθμ. πρωτ. 6611/942/Α3 και κωδικό 091.
  • Αξιοποίηση περιοχής <<ΚΑΪΑΦΑ>> και παραλιακού μετώπου Νότιας Ηλείας (εκβολές ποταμού ΑΛΦΕΙΟΥ έως εκβολές ποταμού ΝΕΔΑ).
  • Οδική σύνδεση ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.
  • Αξιοποίηση εκτάσεων Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Τοπική Κοινότητα Ανδρίτσαινας (είχαν αγοραστεί για την ανέγερση Φυλακών Ανηλίκων).
  • Παραχώρηση κατά χρήση στο Δήμο μας έκτασης στην πολυσύχναστη παραλία του Δήμου μας, στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Σαμικού, για δημιουργία αναψυκτήριου συμβατού με το περιβάλλον και λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις προστασίας της περιοχής λόγω NATURA.

Β. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

  • Αλλαγή θεσμικού πλαισίου που διέπει την καλλιέργεια των κρατικών κτημάτων και δημιουργία δυνατότητας απόδοσης των εκτάσεων των πρώην λιμνών στους παραλίμνιους καλλιεργητές (π. Λίμνη Αγουλινίτσας).
  • Εξυγίανση κρατικού κτήματος 2.000 στρεμμάτων στην Τοπική Κοινότητα Μακρισίων του Δήμου μας και απόδοσής τους στην καλλιέργεια.
  • Αντιπλημμυρική θωράκιση κοιλάδας ΑΛΦΕΙΟΥ (Δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας –Ανδρίτσαινας – Κρεστένων).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος