FOLLOW US: facebook twitter

Σάκης Μπαλιούκος: «Ζητάμε ξεκάθαρες θέσεις για το νοσοκομείο Κρεστένων»

Ημερομηνία: 11-01-2018 | Συντάκτης:

Σαφή εικόνα για το μέλλον του νοσοκομείου Κρεστένων που σήμερα υπολειτουργεί, ζητά ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος. Το πάλαι ποτέ μεγάλο νοσοκομείο της επαρχίας Ολυμπίας, όπως αναφέρει ο δήμαρχος σήμερα δεν έχει καν οντότητα πολυϊατρείου και δεν μπορεί να προσφέρει εκείνα που μπορεί στην τοπική κοινωνία.

Όπως τόνισε ο κ. Μπαλιούκος από την προηγούμενη κυβέρνηση παρουσία των τοπικών βουλευτών είχε δοθεί ξεκάθαρα το στίγμα της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τα ζητούμενα για το νοσοκομείο. «Έκτοτε δεν έχει τεθεί θέμα αλλά εκεί έχουμε βάλει το στίγμα της περιοχής μας. Η περιοχή της Κρέστενας είχε το νοσοκομείο και κατά περιόδους είχε υψηλούς δείκτες εξυπηρέτησης για τον πολίτη και σε μια ευρύτερη περιοχή από αυτή που προσδιορίζεται γεωγραφικά στην Κρέστενα.

Να φανταστείτε στην καλή του περίοδο εξυπηρετούσε από τα Τρόπαια και κάτω, την περιοχή από την Κυπαρισσία και δώθε, την περιοχή της Ηλείας στη Φολόη κλπ, μια ευρύτερη περιοχή που πάντα εξαρτιόταν από την ποιότητα των ανθρώπων που υπηρετούσαν, από τη διάθεσή τους για εξυπηρέτηση. Να σας θυμίσω το γιατρό Αθανασόπουλο. Τώρα ερχόμαστε σε αυτή την περιοχή και τη νεκρώνουν τελείως. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο δεν είναι καν πολυϊατρείο, χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους γιατρούς που υπηρετούν με τις καλές προθέσεις, την καλή τους διάθεση, την κούραση, την κόπωση που καθημερινά δείχνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλιούκος.

Όπως είπε ο δήμαρχος οι προοπτικές που αρχικά παρουσίασε το νοσοκομείο Πύργου, θα μπορούσαν να έχουν διαμορφώσει τη συμπληρωματική λειτουργία του Γ.Ν. Κρεστένων. Στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας ήταν η διατήρηση παθολογικής κλινικής, καρδιολόγου, οφθαλμίατρου και άλλων ειδικοτήτων, ώστε έστω ως Κέντρο Υγείας να συνεχίζει τη λειτουργία του από θέση ισχύος. Όμως οι ειδικότητες αυτές των γιατρών απορροφήθηκαν από το Γ.Ν. Πύργου και πλέον υπάρχει διάλογος με τη διοίκηση, ώστε να βρεθεί ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η δομή της Κρέστενας σήμερα.

«Θέλουμε σε ότι αποφασιστεί να έχουμε τη δυνατότητα του διαλόγου μέσα από μια διαδικασία διαβούλευσης, ως τοπική κοινωνία. Σε ότι όμως προκύψει και αφορά την υγεία του πολίτη ο δήμος θα το υποστηρίξει και όχι μόνο με στάση και με θέσεις αλλά και οικονομικά» εξήγησε ο κ. Μπαλιούκος. «Επειδή μιλάμε για την υγεία θα είμαστε δίπλα. Αλλά κάνουμε έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή να το δουν ή τουλάχιστον αυτό που θα σχεδιάζουν δεν θα πηγαίνει πίσω ή θα απαγορεύει τη λειτουργία και του άλλου που ζητά η περιοχή.

Και εκεί περιμένουμε τις προτάσεις. Κατ΄ αρχήν το λογικό θα ήταν θεσμοθετηθεί αυτό που έχουν κατά νου, να βγει το κείμενο αυτό, να τοποθετηθεί η κοινωνία, να αντιληφθούμε τι ακριβώς μας ετοιμάζουν και να βάλουμε πλάτη όλοι να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει» επισήμανε.

Ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος πέραν των όσων δήλωσε για το Νοσοκομείο Κρεστένων, επισήμανε ότι υπάρχει γενικότερη αποψίλωση υποδομών στο δήμο του και ειδικά στην περιοχή της Ανδρίτσαινας.

Γενικότερη αποψίλωση υποδομών στο δήμο και ειδικά στην Ανδρίτσαινα

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων μίλησε όμως και για τη γενικότερη αποψίλωση των υποδομών στο δήμο και κυρίως στην περιοχή της Ανδρίτσαινας αλλά και τη λειτουργία του Κ.Υ. Ζαχάρως σε κοντινή απόσταση από την Κρέστενα. Για την Ανδρίτσαινα τόνισε πως η αποψίλωση συμπαρασύρει και το Κέντρο Υγείας, όπως έχει από καιρό συμβεί για την Δ.Ο.Υ., το Ειρηνοδικείο, επισημαίνοντας την κατάσταση που έχει περιέλθει το υποθηκοφυλακείο και τους κινδύνους που υπάρχουν ακόμα και για το σχολείο της γραφικής κωμόπολης, λόγω του μαρασμού της περιοχής. «Αν μια κοινωνία δεν έχει παιδιά δεν θα υπάρχει και σχολείο. Τι κάνουμε σε αυτά τα πράγματα. Αυτές οι μονάδες ήταν η εξυπηρέτηση του κόσμου στο πιο ορεινό κομμάτι του νομού, συγκρατούσαν πληθυσμό, έδιναν ελπίδες ζωής, συμμετείχε ο κόσμος που έμενε εκεί. Όταν εκλείψουν αυτά θα υπάρξει πλήρης ερημοποίηση».

Για την ύπαρξη του Κ.Υ. Ζαχάρως τόνισε πως ήταν λάθος η δημιουργία του, αν και δεν είναι αρνητικός σε αυτή. «Ας είχαμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κάθε δέκα χιλιόμετρα και μια τέτοια μονάδα, μικρή ή μεγαλύτερη, αφού είχαμε την κεντρική μονάδα, το ΓΝ Πύργου, που όμως δεν έχει πιάσει το βαθμό λειτουργίας που πρέπει και λόγω μη άρτιας λειτουργίας πιέζει τις άλλες μονάδες» σχολίασε πως αν δεν λειτουργήσει με σωστούς όρους το ΓΝ Πύργου, το πρόβλημα θα συνεχίζεται.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος