FOLLOW US: facebook twitter

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ Ι.ΙΕΚ συμμετείχε στις Ανοιχτές Πόρτες… του Κρασιού στο Κτήμα Σταυρόπουλου

Ημερομηνία: 09-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στις ‘‘ΑνοιχτέςΠόρτες’’ του Κρασιού, την ετήσια καθιερωμένη πλέον δράση που προέρχεται από τοΕυρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού, συμμετείχε φέτος το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ Ι.ΙΕΚ, στο ΚΤΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ένα από τα πλέον οργανωμένακαι ισχυρά Οινοποιεία που διακρίνεται για την παραγωγή και εμφιάλωση κρασιού, από ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.

Αντιπροσωπεία σπουδαστών του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης, έδωσε το ‘‘παρών’’στις Ανοιχτές Πόρτες, την πρώτη μέρα της εν λόγω δράσης, που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαΐου, στο Κτήμα Σταυρόπουλου, στο Παλαιοχώρι.

Την αντιπροσωπεία του Τεχνολογικού Ελληνορωσικού ΙΕΚ που εδρεύει στα Καβάσιλα, καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την συμμετοχική παρουσία, ο ίδιος ο κ. Διονύσιος Σταυρόπουλος, όπως και ο κ. Μενέλαος Σταυρόπουλος, προσφέροντας μάλιστα μια άριστη φιλοξενία και βεβαίως κέρασμα από τον οίνο του κτήματος, σε διάφορες εκδοχές.

Οι σπουδαστές της Μαγειρικής,καθοδηγούμενοι από την καθηγήτρια τους κα Βαρβάρα Τσιγκαλίδα, αρχιμάγειρα του OLYMPIA GOLDEN BEACH,είχαν παρασκευάσει εξαιρετικά εδέσματα, συνοδευτικά για το κρασί, με αγνά υλικά και υψηλή τεχνική που δημιούργησαν μια πανδαισία γεύσεων για το κοινό. Οι εκκολαπτόμενοι Chefλοιπόν, παρουσία της καθηγήτριας τους, πρόσφεραν πλούσια εδέσματα στον κόσμο που επισκέφθηκε το Κτήμα Σταυρόπουλου, για να ξεναγηθεί στα μυστικά του οίνου και να γνωρίσει από κοντά την παραγωγική διαδικασία του κρασιού. Συνδετικός κρίκος, ο Οινολόγος κ. Φώτης Παναγόπουλος, υπεύθυνος στο Κτήμα Σταυρόπουλου αλλά και καθηγητής Οινολογίας στο ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. που δεσπόζει στον ηλειακό κάμπο. Μάλιστα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν και μάθημα επί τόπου, αφού η όλη εκδήλωση ξεκίνησε με ξενάγησητων σπουδαστών από τον καθηγητή τους, στιςεγκαταστάσεις του Κτήματος, όπου οι καταρτιζόμενοι μυήθηκαν στα βασικά χαρακτηριστικά και τα μικρά μυστικά της οινοποιητικής τέχνης.

Την αντιπροσωπεία των σπουδαστών του Τεχνολογικού Ελληνορωσικού ΙΕΚ, συνόδευσαν οι κ.κ.Παναγιώτης και Ιωάννης Σκαρτσιάρης, από την πλευρά της διοίκησηςκαθώς και ο κ. Νίκος Διαμαντόπουλος, εκ μέρους της διεύθυνσης του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Μεταξύ άλλων, την πρώτη ημέρα της δράσης, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, οιδιοκτήτης του OlympiaGoldenBeachκ. Γιώργος Μπράτης, ο πρώην Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Διονύσιος Τόκας, ο Φαρμακοποιός κ. Πανάγος Παναγόπουλος, γονείς σπουδαστώνκ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος