FOLLOW US: facebook twitter

Το Σάββατο η 15η Ιππική Παρέλαση Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 05-05-2017 | Συντάκτης:

Διοργανώνεται από το Σύλλογο Κενταύρων υπό την αιγίδα του Δήμου

 Το εαρινό ιππικό γεγονός της Ανδραβίδας θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο στην αλογούπολη της Ηλείας. Η 15η Ιππική Παρέλαση του Συλλόγου Κενταύρων ξεκινά στις 7 το απόγευμα και θα ακολουθήσει και παρουσίαση ιππικής δεξιοτεχνίας στο χώρο του δημοτικού σχολείου της πόλης. Η πρόεδρος του συλλόγου Αλεξάνδρα Αλτούνη, σε δηλώσεις της για την εκδήλωση κάλεσε τον ιππικό κόσμο αλλά και το κοινό να συμμετάσχει. Η ιππική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην οδό Καλφιώτη στο κέντρο της Ανδραβίδας, με την φιλαρμονική της πόλης να ανοίγει την παρέλαση. Θα συμμετάσχουν και τα αναπαλαιωμένα ποδήλατα της περιοχής. Θέμα της φετινής παρέλασης είναι το πράσινο και το μήνυμα είναι «βάλε κάτι πράσινο εσύ ή το άλογό σου κι έλα». Όσο το «μυστικό» της φετινής θεματολογίας θα το αποκαλύψει η κα Αλτούνη στη διάρκεια της παρέλασης.

Σπάρτακος: Ευχαριστούμε αλλά δεν συμμετέχουμε

Με ανακοίνωσή του ο Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας Σπάρτακος, έκανε γνωστό ότι δεν θα συμμετάσχει στην φετινή ιππική παρέλαση, καθώς και τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

«Η διατήρηση της μακραίωνης ιστορίας της Ανδραβίδας και της πεδινής Ηλείας καθώς επίσης η προαγωγή της ιππικής τέχνης δια του παραγόμενου άθλου ίππων και ιππέων αποτελεί καταστατική δέσμευση του Ομίλου Φιλίππων Ανδραβίδας ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  στα δύο χρόνια της ύπαρξής του διαδήλωσε απανταχού της Ελλάδας την πολιτισμική- ιππική παράδοση του τόπου μας, πάντα προσκεκλημένος, πάντα δε δια της επιλογής, Ιππικά δρώμενα που δεν ικανοποιούν τις καταστατικές μας αρχές δεν μας αφορούν.!

Στην Ανδραβίδα, στη μητρόπολη της ιππικής τέχνης, το προσεχές Σάββατο 6/5/2017 διοργανώνεται ιππική παρέλαση εις την οποία προσκληθήκαμε να συμμετάσχουμε. Υποθέτουμε ενεργά και όχι ως απλοί θεατές. Παραλάβαμε από την πρόεδρο του διοργανωτή συλλόγου την έγγραφη πρόσκληση το μεσημέρι της Τρίτης 2 Μαΐου, τρεις μόλις ημέρες προ της προαναφερθείσης  παρελάσεως ως οι τελευταίοι των προσκληθέντων, ως οι έσχατοι της εσχάτης στιγμής! Είχαν προηγηθεί οι από καιρό προσκλήσεις, από μέρους του διοργανωτή συλλόγου, προς φυσικά πρόσωπα και συλλογικούς φορείς ανά την επικράτεια.

Είναι προφανές  ότι η της εσχάτης στιγμής πρόσκλησή μας αποτελεί μη πρόσκληση. Η πρόσκληση αυτή αποβλέπει στη δημιουργία νεφελώματος στο περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας, στοχεύει στη δημιουργία σύγχυσης μεταξύ των φιλίππων. Αποσυνθέτει, δεν συνθέτει. Η εν λόγω πρόσκληση φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 314 και ημερομηνία σύνταξης 28/4/2017…Χρειάσθηκε να ταξιδεύσει επί πέντε ολόκληρες ημέρες εντός της Ανδραβίδας για να μας παραδοθεί..!!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου μας  σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να μην αποδεχθεί, για τους προαναφερθέντες λόγους, τη συγκεκριμένη πρόσκληση και κατά συνέπεια να ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ στη συγκεκριμένη παρέλαση. Ευχόμαστε στους διοργανωτές καλή επιτυχία» καταλήγει η ανακοίνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος