FOLLOW US: facebook twitter

Το ρέμα έκοψε στα δύο το δρόμο

Ημερομηνία: 15-11-2016 | Συντάκτης:

sopi4

Ανάμεσα σε Σόπι – Χειμαδιό

Μετ’ εμποδίων οι μαθητές στο σχολείο – Αδιάβατοι οι αγροτικοί δρόμοι στην περιοχή

Άμεση είναι η παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην Ηλεία μετά την κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου, που  προκάλεσε ζημιές στο οδικό δίκτυο. Στην επαρχιακή οδό Σόπι – Χειμαδιού στον δήμο Πύργου, φούσκωσε ρέμα της περιοχής με αποτέλεσμα τα νερά να υπερβούν το δρόμο και να προξενήσουν μεγάλες ζημιές στο γεφύρι και το οδόστρωμα.  Όπως ανακοίνωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος που βρέθηκε άμεσα εκεί χθες, μαζί με τον κ. Χριστοδουλόπουλο από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών θα ξεκινήσουν άμεσα εργασίες αποκατάστασης στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας των 3 εκατ. ευρώ που γίνεται στο πλαίσιο του υποέργου: «Συντήρηση – Οδική Ασφάλεια Επαρχιακού Οδικού Δικτύου των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας, Πηνειού, Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ν. Ηλείας 2015-2016».

sopi2

Ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, σε δηλώσεις του τόνισε «Οι έντονες βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν άφησαν πληγές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Ωλένης. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με τους μηχανικούς της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, προκειμένου να δούμε από κοντά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο να αποκαταστήσουμε σε πρώτο στάδιο την βατότητα και στη συνέχεια να δούμε τι τεχνικό έργο μπορεί να εκτελεσθεί ώστε να μην έχουμε και στο μέλλον τα ίδια πλημμυρικά φαινόμενα. Σε πρώτο στάδιο θα πρέπει να αποκατασταθεί η βατότητα με αποψίλωση της ασφάλτου και ενδεχομένως με κάποια χαλικόστρωση και εν συνεχεία εφόσον μας το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες να προχωρήσουμε σε ένα νέο γεφύρι ενδεχομένως σε κάποια νέα παρέμβαση ώστε να μην έχουμε στο μέλλον αυτά τα φαινόμενα».

sopi1

Παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η βατότητα

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σοπίου, Λευτέρης Σταυρόπουλος, τόνισε πως πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η βατότητα καθώς δεν μπορεί να περάσει το λεωφορείο που μεταφέρει τους μαθητές στο σχολείο τους. «Καταστράφηκε και ο δρόμος με την ορμή των νερών βούλωσαν τα «κιούνια» και καταστράφηκε το οδόστρωμα. Εκτός από αυτά πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις από το ταμείο Μολυβιάτη που ως χωριά του πρώην δήμου Ωλένης πρέπει να πάρουν ένα ποσοστό για να γίνουν έργα. Αυτές οι καταστροφές έχουν ξεκινήσει μετά τις φωτιές του 2007 και τώρα φαίνονται. Τα νερά δεν μπορούν να σταματήσουν πουθενά και γι’ αυτό γίνονται αυτές οι ζημιές». Παράλληλα αναφέρθηκε και στα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία που εμπόδισαν τους αγρότες να φτάσουν στα χωράφια τους για την ελαιοσυγκομιδή. «Οι δρόμοι είναι αδιάβατοι δύο τρεις ημέρες ήλθε το μηχάνημα, καθαρίσαμε τα πιο βασικά αλλά δεν υπάρχει ούτε χαλίκι, ούτε τσιμέντο σε κάποια δύσβατα σημεία».

sopi3

Ο αγρότης από το Σόπι, Χρήστος Σταυρόπουλος, ανέφερε πως για τρίτη φορά έγιναν καταστροφές στην περιοχή τους τελευταίους μήνες. «Δεν είναι γεφύρι αυτό, είναι «κιούνια». «Κιούνια» βάζανε παλιά στα χωράφια, τώρα επαρχιακός δρόμος δεν δικαιολογείται να έχει «κιούνια». Είπαμε και με την Περιφέρεια που βρίσκεται εδώ να φτιαχτεί ένα γεφύρι για να περνούν τα νερά. Με την επόμενη νεροποντή πάλι θα πλημμυρίσουμε αλλά χάλασε και ο δρόμος τώρα, δεν μπορούν τα παιδιά να πάνε στο σχολείο, ενώ κι εμείς με τα αυτοκίνητά μας περνάμε δύσκολα από εδώ. Αν βρέξει πάλι θα κοπεί τελείως ο δρόμος. Πρέπει κάτι να γίνει» είπε και επισήμανε και αυτός τις δυσκολίες στους αγροτικούς δρόμους.

sopi5

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χειμαδιού, Λαμπρινός Ξουλεής είπε πως «αυτό δεν είναι γεφύρι με δύο σωλήνες εκατοστάρες, να περνούν τόνοι νερού δεν γίνεται. Πρέπει να γίνει κάποιο έργο» είπε και ευχαρίστησε τον κ. Μπράμο και τον κ. Χριστοδουλόπουλο για την άμεση ανταπόκριση και παρουσία του. «Το λεωφορείο ήλθε το πρωί και δεν μπορούσε να περάσει να πάρει τα παιδιά και αναγκαστήκαμε και τα μεταφέραμε στο Καράτουλα με τα αυτοκίνητά μας. Κάτι πρέπει να γίνει και ακόμα δεν έχει αρχίσει ο χειμώνας. Αν βρέξει ξανά, το οδόστρωμα έχει καταστραφεί γιατί είναι η δεύτερη φορά που δημιουργείται πρόβλημα εδώ» είπε και συμπλήρωσε πως και με τους αγροτικούς δρόμους το πρόβλημα είναι μεγάλο αποκλείοντας τους αγρότες από τα χωράφια για τους.

sopi6


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος