FOLLOW US: facebook twitter

«Το μάθημα του καλοκαιριού»: Σεμινάριo με τη Δέσποινα Γεωργακοπούλου στο Ονειροδρόμιο

Ημερομηνία: 21-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Τo συγκεκριμένo Σεμινάριo απευθύνεται σε όποιον θέλει να συμμετέχει σ΄αυτό για την προσωπική του ανάπτυξη καθώς και σε επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες του θεάτρου.

Τίτλος σεμιναρίου » Το μάθημα του καλοκαιριού «

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο, 22 και 23 Ιουλίου: 3 ώρες το Σάββατο και 3 ώρες την Κυριακή 5:00 – 8:00 το απόγευμα.

Στο πρώτο μέρος θα διδαχτούν κάποιες απλές αποτελεσματικές σωματικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις αυτές στοχεύουν στο να δώσουμε αγάπη στο σώμα μας. Ξεκουράζουν, ενδυναμώνουν, βοηθούν το συντονισμό της κίνησης με την αναπνοή και δημιουργούν ευεξία. Προέρχονται από τον χώρο του θεάτρου και αφορούν την εκπαίδευση του ηθοποιού.

Στο δεύτερο μέρος η εμψυχώτρια του σεμιναρίου θα μιλήσει πάνω σε τρία θέματα πολύ σημαντικά για
την παρουσία της καθεμιάς / του καθενός μας . Τα τρία αυτά θέματα είναι τα εξής :

1.To θέμα της αυθεντικότητας – ατομικότητας

2.Το θέμα της αυτο-υπονόμευσης ( self σαμποτάζ )

3.Το θέμα της απεύθυνσης στη ζωή, στη σχέση, στη σκηνή. Η απεύθυνση δεν είναι μάταιη όταν ολοκληρώνεται όταν δηλαδή όχι μόνο ζητάει κανείς αλλά και λαμβάνει και χρησιμοποιεί οτιδήποτε λαμβάνει ή δεν λαμβάνει για να ξαναζητήσει , να ξαναλάβει , να ξανα χρησιμοποιήσει μέσα στο ατελείωτο παιχνίδι της ζωής , των σχέσεων , της σκηνής.

Στο τρίτο μέρος θα δουλέψουμε καλλιτεχνικά μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται «θετικός οραματισμός». Θα οραματιστούμε πως θα ήταν για μας και για τις σχέσεις μας είτε μια ιδανική κοινότητα, είτε ένα ιδανικό περιβάλλον ( χωριό ή μεγαλούπολη ) , είτε ένας ιδανικός πολιτισμός. Μετά θα δούμε τι από τον οραματισμό αυτό θα ήταν εφικτό και αποτελεσματικό να φέρουμε στο τώρα. Για να αντιμετωπίσουμε την τωρινή μας πραγματικότητά , όπως κι αν είναι αυτή.
Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσουμε επιλεγμένα λόγια, επιλεγμένες κινήσεις και ήχους. Αναπόφευκτα θα έρθουμε σε επαφή με τις αντιστάσεις του σώματός μας και θα εργαστούμε, με σεβασμό και διακριτικότητα, για να »ξεκλειδώσουμε » μπλοκαρισμένες περιοχές του σώματος. Όσοι ενδιαφέρονται για τη λειτουργία του ηθοποιού θα έχουν εδώ το χώρο να εκφραστούν πολύ δυναμικά.

Η Δέσποινα Γεωργακοπούλου σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και στη R.S.A.M.D
-Μάστερ στη Υποκριτική- με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο και στον κινηματογράφο.
Έχει συνεργαστεί ως δραματουργός , και βοηθός σκηνοθέτη με τους Alan Dunnett, Ana Eulate, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Αμαλία Μουτούση, Δημήτρη Καμαρωτό, Βίκτωρ Αρδίττη. Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ.
Ειδική – φιλική τιμή για το ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ 30 ευρώ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ τηλ.: 6981044266 και στο 6948365820.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος