FOLLOW US: facebook twitter

Το ΕΕΕΕΚ στήνει τη δική του «επιχείρηση» με τη στήριξη του Δήμου Πύργου

Ημερομηνία: 28-02-2018 | Συντάκτης:

Τη δική τους επιχείρηση, στήνουν ξανά, οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου (ΕΕΕΕΚ), συμμετέχοντας για δεύτερη φορά, στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece καθώς με πρωτοβουλία του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Δημήτρη Μεσσαλά, αποφασίστηκε έκτακτη χρηματοδότηση του σχολείου για το σκοπό αυτό. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο χώρο του The Mall στην Αθήνα στις 17 Απριλίου 2018.

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα.

Το στιγμιότυπο από την προηγούμενη συμμετοχή των μαθητών του ΕΕΕΕΛ Πύργου, στο πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση».

 

Ομάδες μαθητών σε 130 Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Ελλάδα, στήνουν τη δική τους καινοτόμα μαθητική επιχείρηση για τη σχολική χρονιά 2017-18καικαταθέτουν έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες κατά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα». Τα παιδιά αξιοποιούν με αυτό τον τρόπο μια μοναδική ευκαιρία που δεν είχαν οι προηγούμενες γενιές. Να δημιουργήσουν τη δική τους εικονική start-up επιχείρηση σε ηλικία 15-17 ετών ενώ πηγαίνουν ακόμα στο σχολείο!  Δημιουργούν αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες και λειτουργούν σαν πραγματικοί επιχειρηματίες, κάνουν πωλήσεις και έχουν κάποια κέρδη, τα οποία διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στη διάρκεια του προγράμματος συμμετέχουν σε Εμπορικές Εκθέσεις και διαγωνίζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πρόκειται για μία μοντέρνα, βιωματική μέθοδο εκπαίδευσης που δίνει χαρά και αισιοδοξία στα παιδιά ενώ τα βοηθά σημαντικά στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Στόχος του προγράμματος είναι να ωθήσει τους μαθητές στην ανάληψη καινοτόμων κοινωφελών πρωτοβουλιών, ώστε με βιωματικό τρόπο, να καλλιεργήσουν στάσεις και δεξιότητες επιχειρηματικότητας. Επίσης, μέσα από τη συμμετοχή του προγράμματος οι μαθητές εκπαιδεύονται σε βασικές οικονομικές έννοιες, και αναπτύσσουν σημαντικές επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες όπως η ομαδική εργασία ,η  διαπραγμάτευση, η επίλυση προβλημάτων αλλά και η «σύνδεση τους» με το εργασιακό περιβάλλον .

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου, συμμετέχοντας, θα παρουσιάσει προϊόντα που οι μαθητές στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων θα δημιουργήσουν. Αναλυτικότερα, οι μαθητές στο εργαστήριο Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος θα παρασκευάσουν γλαστράκια με παχύφυτα φυτά και στο εργαστήριο Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής θα δημιουργήσουν εδώδιμα είδη.

Επίσης, στο πρόγραμμα θα παρουσιασθούν διάφορες κατασκευές, άλλες με βάση το ξύλο θαλάσσης, κοσμήματα, είδη περιποίησης προσώπου και σώματος όπως κεραλοιφές, αρωματικά έλαια και πολλές άλλες κατασκευές εκπλήξεις.

Υπενθυμίζεται πως οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ είχαν συμμετάσχει και πριν δυο χρονια στο αντίστοιχο πρόγραμμα με τη δική τους επιχείρηση που είχαν ονομάσει ΗλΕΕΕΕΚες Παραγωγές, προωθώντας προϊόντα που είχαν δημιουργήσει στο σχολείο τους με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των καθηγητών τους!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος