FOLLOW US: facebook twitter

Το δίλλημα του σκαντζόχοιρου

Ημερομηνία: 30-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56182″ img_size=”full”][vc_column_text]Μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, τα σκαντζοχοιράκια βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα μεγάλο δίλλημα.

Πλησιάζοντας το ένα το άλλο θα μπορέσουν να ζεσταθούν, αλλά μπορεί και να πεθάνουν από αιμορραγία, καθώς το ένα θα τρυπάει με τις βελόνες του το άλλο. Από την άλλη, αν μείνουν χώρια μπορεί να πεθάνουν από το κρύο.

Άρα, όλο το θέμα είναι πως θα μπορέσεις να ταιριάξεις αυτές τις δυο καταστάσεις, αυτό που πολύ κοντά πληγώνει και που πολύ μακριά παγώνει.

Το «δίλλημα του σκαντζόχοιρου» το χρησιμοποιούσε ο Γερμανός φιλόσοφος Σοπενχάουερ για να περιγράψει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος όταν καλείται να αναπτύξει μια σχέση.

Μια τέτοια- νέα σχέση- καλείται να αναπτύξει και ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος με τον Σύλλογο των Εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας.

Να ανακαλύψει τη σωστή απόσταση από την οποία μπορούν να ανεχθούν ο ένας τον άλλον, να αποφύγει τα «αγκάθια» του «πολύ κοντά» αλλά να μην «παγώσουν» κιόλας μες τη βαρυχειμωνιά.

Με μια πάντα βασική αρχή: Χωρίς εκπτώσεις σε βάρος της υγείας των πολιτών.

Γιατί χωρίς «καλό προϊόν», δουλειά και σοβαρότητα, δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα στα πειράματα. Τραύματα σίγουρα, αδειάσματα ναι και αναμφισβήτητα του παραλόγου δράματα…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot