FOLLOW US: facebook twitter

Το αντάμωμα των Καλιδοναίων στην Αθήνα: Σύσφιξη σχέσεων με όσους συμπατριώτες τους ζουν μακριά

Ημερομηνία: 14-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της «Παγγορτυνιακής Ένωσης» στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο,  το αντάμωμα των Καλλιδοναίων με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας «ΣΑΡΕΝΑ» . Η συνάντηση είχε σαν στόχο να έρθουν σε επαφή οι συμπατριώτες με όλους όσους γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο, στην Καλίδονα και ζουν μακριά.

Όπως τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φιλιώ Νιάρχου «Πριν τη λήξη της θητείας μας σκεφτήκαμε να πραγματοποιήσουμε το αντάμωμα αυτό, να ανταλλάξουμε ευχές για τη χρονιά που διανύουμε, να τους ενημερώσουμε για τις δράσεις του Συλλόγου μας, να ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις τους. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι μακριά από κάθε σκοπιμότητα θα αντιπαλέψουμε τις δυσκολίες και θα πετύχουμε πολλά. Είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν οι σύλλογοι μας με κάθε μέσο και τρόπο.» Γι αυτό όπως αναφέρει η κ. Νιάρχου, απευθύνθηκαν σε όλους τους συμπατριώτες τους με την ελπίδα να παροτρύνουν τα παιδιά τους να γίνουν μέλη των συλλόγων του χωριού τους. Το αντάμωμα των Καλιδοναίων τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη γεωργοπούλου Σαλτάρτη, ο πρώην Γ.Γ  Ναυτιλίας Σάκης Καλαματιανός, η πρώην Βουλευτής της ΝΔ  Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο μουσικολόγος και λαογράφος Χρήστος Μυλωνάς με τη σύζυγό του Σωτηρία, ο οποίος  και ανακοίνωσε ότι στις 18 Μαρτίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι η εκπομπή από «Τόπο σε τόπο» στο κανάλι της Βουλής, θα δείξει την Καλίδονα.

Επίσης παρευρέθηκε η κα Βένια Τσιλιμίγκρα εκ μέρους του Συνδέσμου Πυργιων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαραίων, και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Όλυμπίων κος Βασίλειος Φουρλής, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μακισταίων και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Βλάχος. Συγκινητική ήταν η παρουσία της Δασκάλας που υπηρέτησε νεοδιορισθείσα στην Καλίδονα το 1961, η κα Κωστούλα Μπίθα. Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα παραδοσιακά, και σε όλους προσφέρθηκε ένα ματσάκι με φασκόμηλο, δάφνη και δενδρολίβανο, που οι μυρουδιές του θυμιζουν τις πλαγιές και τους κήπους της Καλίδονας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος