FOLLOW US: facebook twitter

Τι είναι η Θερμοπρόσοψη

Ημερομηνία: 28-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Κοινωνία, Νέα

Η θερμοπρόσοψη  είναι ένα σύνθετο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης του ΚΕΛΥΦΟΥΣ των κτηρίων σε συνδυασμό με ειδικά επιχρίσματα λεπτής στρώσης ενισχυμένα με ειδικό υαλόπλεγμα οπλισμού, που εφαρμόζεται πάνω από 30 χρόνια σε Ευρώπη και Αμερική.

Είναι για τα παλιά κτήρια ο μοναδικός τρόπος θερμομόνωσης που συνοδεύεται με πλήρη αισθητική αναβάθμιση και ανακαίνιση των όψεων ενώ για τα καινούργια κτήρια είναι ένας εναλλακτικός τρόπος θερμομόνωσης έναντι της συμβατικής, που τείνει να εφαρμοστεί πλέον καθολικά.

Η εξωτερική θερμομόνωση αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο εξοικονόμησης ενέργειας και αισθητικής αναβάθμισης των κτηρίων, που αποσβαίνει πολύ γρήγορα τη δαπάνη της εφαρμογής της.

  • Ελαχιστοποιεί το πρόβλημα των θερμογεφυρών.
  • Μειώνει αισθητά τις ενεργειακές απαιτήσεις για ψύξη και θέρμανση.
  • Βελτιώνει την ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος.
  • Περιορίζει αισθητικά προβλήματα του κελύφους(ρηγματώσεις κλπ).
  • Καθιστά εφικτή τη χρήση μεγαλύτερου πάχους θερμομονωτικού χωρίς να χάνεται πολύτιμος εσωτερικός χώρος.
  • Παρέχει μεγάλη ευελιξία ως προς την τελική διαμόρφωση της όψης.
  • Αποτελεί την πιο ορθολογική λύση για υφιστάμενα κτήρια μη θερμομονωμένα ή πλημμελώς μονωμένα.
  • Προϋπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή της, η επιλογή συνολικά πιστοποιημένων συστημάτων θερμοπρόσοψης και εξειδικευμένου και έμπειρου τεχνικού προσωπικού.

Γιατί να κάνω Θερμοπρόσοψη

1.Εξοικονόμηση ενέργειας

Με την εξωτερική θερμοπρόσοψη μειώνουμε δραματικά τις δαπάνες θέρμανσης και ψύξης (έως 50%) στις νέες οικοδομές σε σχέση με τη συμβατική μόνωση ενώ η εξοικονόμηση ενεργείας μπορεί να φτάσει το 100% σε παλιές αμόνωτες οικοδομές. Η τοιχοποιία του κτηρίου «ησυχάζει» σημαντικά από τις εξωτερικές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα το άνετο και ευχάριστο περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού.

2.Εξοικονόμηση χρημάτων

Στο αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας, ο ιδιοκτήτης ενός σωστά θερμομονωμένου κτηρίου προστατεύεται από τις υπερβολικές αυξήσεις καυσίμων και τιμολογίων ΔΕΗ. Τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης του κτηρίου δουλεύουν λιγότερο χρόνο για το επιθυμητό αποτέλεσμα και το διατηρούν για περισσότερη ώρα (εξάλειψη θερμοκρασιακών απωλειών). Το κόστος εφαρμογής μιας θερμοπρόσοψης έχει υπολογιστεί πως αποσβαίνει σε τέσσερα με πέντε χρόνια. Επίσης υπάρχει δυνατότητα υπαγωγής της εφαρμογής της θερμοπρόσοψης στο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον», με σημαντικές απαλλαγές όσον αφορά το κόστος εφαρμογής της (έως 70% επιδότηση).

3.Ανθεκτικότητα στο χρόνο

Η σωστά εφαρμοσμένη θερμοπρόσοψη παράλληλα με την επιλογή των κατάλληλων κατά περίπτωση υλικών, δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματά της για πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα.

4.Αισθητική αναβάθμιση της όψης του κτιρίου

Η εξωτερική θερμοπρόσοψη δίνει στον ιδιοκτήτη ή μηχανικό την αρχιτεκτονική ελευθερία να επιλέξει την απόχρωση της επιθυμίας του (χωρίς να απαιτείται βάψιμο), την κοκκομετρία του τελικού υλικού (σοβάς λείος – άγριος κλπ), διάφορες τεχνοτροπίες (διακοσμητικά επιχρίσματα), να προσθέσει ή αφαιρέσει διακοσμητικά στοιχεία πάσης φύσεως (κορνίζες – σκοτίες κλπ) στο υπάρχον κτήριο. Επιπλέον απαλλάσσει και θωρακίζει το κτήριο από τυχόν ρωγμές, μούχλες, υγρασίες κλπ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες, κτηρίων χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (που να επιβάλλουν θερμομονωτική αναβάθμιση) μας φωνάζουν προκειμένου να εφαρμόσουμε σύστημα αντιρηγματικής προστασίας. Όπου τα κτήρια έχουν παρουσιάσει εξωτερικά ρωγμές ή μερικές αποκολλήσεις σοβάδων, άλγη και μύκητες, η χρήση των ειδικών επιχρισμάτων θερμοπρόσοψης με ενίσχυση αντιαλκαλικού υαλοπλέγματος κρίνεται ως η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αξιόπιστη λύση που απαλλάσσει τις όψεις διαπαντός από όλα τα παραπάνω.

5.Αύξηση της αξίας του ακινήτου

Η εξωτερική θερμοπρόσοψη αναβαθμίζει την υποχρεωτική πλέον ενεργειακή ταυτότητα του κτηρίου άρα και την αξία του. Βάσει του νέου ΚΕΝΑΚ η ενεργειακή ταυτότητα ενός κτηρίου με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης βαθμολογείται υψηλότερα από ένα κτήριο με παραδοσιακή μόνωση τοιχοποιίας. Άρα το κτήριο με εξωτερική θερμοπρόσοψη αποκτά υψηλότερη αξία πώλησης ή μίσθωσης. Επιπλέον αυτό επιτυγχάνεται και από την αισθητική του αναβάθμιση.

6.Προστασία του περιβάλλοντος

Στην Ελλάδα η λειτουργία των κτηριακών εγκαταστάσεων στο σύνολό τους επιβαρύνουν το περιβάλλον σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% περίπου.  Επομένως στα πλαίσια της εξοικονόμησης ενέργειας, ο σχεδιασμός και η κατασκευή μη ενεργοβόρων κτηρίων δεν αποτελεί μόδα ούτε πολυτέλεια αλλά ανάγκη πρώτης προτεραιότητας, δεδομένου ότι η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας και τους φυσικούς πόρους εξαντλεί και το περιβάλλον επιβαρύνει.

Από την συνολική κατανάλωση ενέργειας ενός κτηρίου, το 60% αφορά τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης προκειμένου να δημιουργηθεί και συντηρηθεί ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον.  Άρα θερμομονώνοντας το κτήριο μας δεν προστατεύουμε μόνο το πορτοφόλι μας αλλά συμβάλλουμε σημαντικά και στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων που μειώνονται συνεχώς και στην προσπάθεια διατήρησης ενός καθαρότερου περιβάλλοντος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος