FOLLOW US: facebook twitter

Τα Μακρίσια σε καρναβαλικούς ρυθμούς

Ημερομηνία: 19-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Βασισμένο στις παραδόσεις και τα αστεία της περιοχής και λιγότερο στην πολιτική σάτιρα ήταν το φετινό καρναβάλι στα Μακρίσια. Η παρέλαση ξεκίνησε περίπου στις τρεις το μεσημέρι με το χορευτικό της σχολής χορού της Δήμητρας Μπέρτσου “Shall We Dance” και ακολούθησε η Βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού.

Γκρουπάκια δημιούργησαν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Μακρισίων με τη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του χωριού και παρέλασαν, οι «καραμελίτσες», οι «φατσούλες», οι «μεξικάνοι», τα «αστεράκια», τα «φαναράκια», ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με την παρέλαση κλόουν και μικρών ποδηλατών που έμειναν μαζί με παιδιά και γονείς στην κεντρική πλατεία για ένα σόου με μαγικά και παιχνίδια.

Στην παρέλαση των αρμάτων, η θεματολογία κινήθηκε γύρω από το παλιό ελληνικό σινεμά, την πολιτική, την τηλεόραση και τα τοπικά έθιμα. Έτσι το κοινό απόλαυσε «το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», το «περίπτερο», τον «άραβα» και τις «χανούμισες», τους «αγρότες ενάντια στους πολιτικούς» το «αστέρι της Κανιας», το «Survivror» και τέλος το «φούρνο της Θεοφανής»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος