FOLLOW US: facebook twitter

Τα βρόντηξε ο Χάρης

Ημερομηνία: 11-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

“Μπορεί να είμαι διακοσμητής… αλλά διακοσμητικός δεν θα γίνω ποτε…. Για κανέναν…”. Με αυτή τη φράση στον επίλογο της ανάρτησής του ο γνωστός διακοσμητής Χάρης Κανελλακόπουλος, έβαλε τέλος στη συνεργασία του με το δήμο Πύργου ως άμμισθος σύμβουλος του δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή.

Ο κ. Κανελλακόπουλος είναι απογοητευμένος απο επιλογές του δημάρχου, που έρχονται “κόντρα” στο ρόλο που του έχει αναθέσει σχετικά με το λαογραφικό τομέα της πόλης, καθώς είναι γνωστό πως ο διακοσμητής έχει δημιουργήσει έναν εξαιρετικό ιδιωτικό χώρο στο ισόγειο της κατοικίας του στην οδό Γκοτσίνα. Ένα ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο που σαφώς βρίσκεται πολύ μπροστά απο πολλά δημοτικά ή δημόσια ανά την Ελλάδα.

Η ανάρτηση

“Τι κανεις …..
όταν αναλαμβάνεις καθήκοντα άμισθου συμβούλου για την συγκρότηση ενός Λαογραφικου μουσείου της πόλης ;…..Αρχικά ψάχνεις για κτήριο και για συνεργάτες …….Και ξεκινάς….
Το κτήριο παραχωρήθηκε από τον Δεσπότη στον Δήμαρχο ……..Ένα επισκευασμένο διατηρητέο με τέσσερα ζωγραφιστα ταβάνια που χρειάζονται επισκευή και προστασία…..Και τι κανεις ;…..Απευθύνεσαι στην Εφορεία Νεότερων Μνημείων και συζητάς με τους ειδικούς ….Και αποφασίζεις……
Και τι κανεις όταν μαθαίνεις από την εφημερίδα πως ο Δήμαρχος κάλεσε έναν γνωστό του αγιογράφο για την συντήρηση (καταστροφής )των οροφων χωρίς να ρωτήσει κανέναν;…Ετσι θα στηθεί το Λαογραφικό;….Ετσι θα φανεί ο Πολιτισμός της πόλης;……Με τον Ένα να αποφασίζει για όλα….Η με τον Κανένα που τα ξέρει όλα ;….Και τι κάνω σαν άμισθος σύμβουλος;…..
Φεύγω……Απλά φεύγω για να μην εκτεθώ στην κοινωνία της μικρής μου πόλης…..Χωρίς να προσπαθήσω να αποδείξω κάτι….Όλοι με ξέρουν….
Μπορεί να είμαι διακοσμητής….αλλά διακοσμητικός δεν θα γίνω ποτε……Για κανέναν….
Καλημερα”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος