FOLLOW US: facebook twitter

«Ταξιδεύοντας» με ασφάλεια στο διαδίκτυο: Ενθουσίασαν και πρωτοτύπησαν οι μαθητές στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο

Ημερομηνία: 02-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28556″ img_size=”full”][vc_column_text]«Στο διαδίκτυο σερφάρω την ασφάλεια μου δε ρισκάρω» από τους μαθητές του Δημ. Σχολείου Αγ. Γεωργίου.

Συμμετείχαν 218 μαθητές από εννέα Δημοτικά Σχολεία της Ηλείας

Με το δικό τους παραστατικό τρόπο, 218 μαθητές από εννέα Δημοτικά Σχολεία της Ηλείας, ανέβηκαν με θάρρος στο βήμα και παρουσίασαν στο πλαίσιο του 3ου Μαθητικού Συνεδρίου, εργασίες, δρώμενα και μια εκπληκτική παράσταση Καραγκιόζη με βασικό θέμα την πλοήγηση και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Το 3ο Μαθητικό Συνέδριο, με τίτλο «Ο μαθητής στο βήμα: Διαδίκτυο- Νέες Τεχνολογίες & Κοινωνικές Επιστήμες» συνδιοργανώθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Δημήτρη Αλεξόπουλο και Νίκο Χολέβα και τους Διευθυντές- Προϊσταμένους των Δημοτικών Σχολείων 2ου και 6ου Πύργου, Αγίου Γεωργίου, Σκουροχωρίου, Καρδαμά, Αρχαίας Ολυμπίας, Χειμαδιού, Ώλενας και Αγ. Φιλοθέης, στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο. Την εκδήλωση συντόνιζε η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Μαρία Παπαστόικου.

Χαιρετισμό απεύθυναν κατά την έναρξη των εργασιών ο βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Κωσταριάς, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Παναγιώτης Ζεύλας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Σπύρος Παπαδάκης και Θεόδωρος Μπίρμπας.

Αναμνηστική φωτογραφία από το σύνολο των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν.

«Είναι η 3η χρονιά που συνδιοργανώνουμε αυτή τη δράση και τείνει πλέον το μαθητικό συνέδριο να γίνει θεσμός» τόνισε ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πύργου Δημήτρης Αλεξόπουλος, υποστηρίζοντας ότι το όφελος των παιδιών είναι πολύ μεγάλο καθώς αποκτούν και καλλιεργούν δεξιότητες συμμετοχής σε συνέδριο από την πλευρά του εισηγητή ενώ διαπιστώνουν ότι η γνώση και η μάθηση δεν εξαντλείται στους τέσσερις τοίχους της τάξης και ότι χρειάζεται βίωμα, εμπειρία, ανακάλυψη, καινοτομία. «Σπάσαμε λίγο τη μονοτονία και τη ρουτίνα της τάξης παρουσιάζοντας τις εργασίες που έκαναν όλο το χρόνο σχετικά με το διαδίκτυο, γνωρίστηκαν και επικοινώνησαν μεταξύ τους και αντάλλαξαν απόψεις».

«Προετοιμάζουμε τους αυριανούς ενεργούς πολίτες»

Ο Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ηλείας Νίκος Χολέβας,  επισήμανε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στο φετινό συνέδριο είχαν συμμετοχές από ολιγοθέσια σχολεία, καταδεικνύοντας πως τα μικρά σχολεία έχουν μεγάλες δυνατότητες, αρκεί να εμπνέονται από τους εκπαιδευτικούς τους.

Στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο συμμετείχαν 9 Δημοτικά Σχολεία με 218 μαθητές.

«Είδαμε πάρα πολύ ωραίες δουλειές να παρουσιάζονται που είχαν θέμα όχι μονό το διαδίκτυο αλλά και τη λειτουργία της ομάδος. Μικρά σχολεία, τις επισκέψεις που έκαναν σε διάφορους φορείς, γνώρισαν πρόσωπα του χωριού με τα οποία συναναστρέφονται καθημερινά δεν είχαν όμως γνωρίσει αυτά τα πρόσωπα τι ιστορία είχαν. Άρα τα φέραμε κοντά στα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, στη συλλογική ζωή, στην επικοινωνία και τα προετοιμάζουμε για τον αυριανό ενεργό πολίτη. Αυτό θέλουμε να καταφέρουμε, να είμαστε ενεργοί αυριανοί πολίτες.

«Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για μικρούς και “μεγάλους”» από το 2ο  Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

Τα παιδιά έχουν καταλάβει τις δυνατότητες του διαδικτύου, να γνωρίζεται όμως, ότι όλα τα θέματα που άπτονται της αγωγής υγείας και της ασφάλειας, τα οφέλη και η καλλιέργεια αυτών των δεξιοτήτων δεν είναι μόνο άμεσες αλλά κυρίως είναι μακροπρόθεσμες. Δηλαδή αυτό που κάνουμε σήμερα, κάνουμε πρόληψη και να είστε σίγουροι ότι θα έχει αποτελέσματα στο ευρύτερο μέλλον.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σίγουρα θα δημιουργήσουμε πολίτες που θα μπορούν να πάρουν στα χέρια τους, τα θέματα της ασφάλειας, του εαυτού τους και της ασφάλειας των άλλων».

Τόσο ο κ. Αλεξόπουλος όσο και ο κ. Χολέβας, στάθηκαν στη μεγάλη και θετική συνεισφορά των δασκάλων και των άλλων ειδικοτήτων που εργάστηκαν σκληρά για αυτή τα δράση. «Είναι οι εκπαιδευτικοί που κάθε μέρα, μοχθούν και προσπαθούν μέσα στη τάξη και πραγματικά βοηθούν τα παιδιά να φθάσουν εκεί που εν δυνάμει μπορεί το καθένα να φτάσει».

Στο φετινό συνέδριο συμμετείχαν και σχολεία του διαπεριφερειακού θεματικού δικτύου «ασφάλεια στο διαδίκτυο» με τη συμμετοχή  σχολείων των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Κρήτης, με θέμα ασφαλές διαδίκτυο και η καινοτομία είναι ότι συμμετέχουν σχολεία από τρεις διαφορετικές περιφέρειες.

Εκπληκτικοί οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Φιλοθέης που παρουσίασαν παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο «e-σχέση του Καραγκιόζη με το φάσεμπουκ».

Ενθουσίασαν οι μαθητές

Οι μαθητές παρουσίασαν εργασίες, power point και δρώμενα εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των συνομηλίκων τους αλλά και των δασκάλων στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο. Έτσι, με ενθουσιασμό οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καρδαμά παρουσίασαν «Βαδίζοντας με ασφάλεια στα Διαδικτυακά μονοπάτια»,  Δημοτικό Σχολείο Καρδαμά ενώ του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Γεωργίου «Στο διαδίκτυο σερφάρω την ασφάλειά μου δε ρισκάρω».

Το Δημοτικό Σχολείο Ώλενας την εργασία «Λειτουργούμε σαν ομάδα εντός κι εκτός», το Δημοτικό Σχολείο Χειμαδιού «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι πλοηγούνται με ασφάλεια στο Διαδίκτυο» ενώ οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Φιλοθέης παρουσίασαν θέατρο σκιών με τίτλο «e-σχέση του Καραγκιόζη με το φάσεμπουκ».

Ακολούθησαν «Σερφάρω χωρίς να ρισκάρω»  από το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου, «Διαδίκτυο – Ασφάλεια στην επικοινωνία μου» από το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας,  «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο για μικρούς και “μεγάλους”» απο το 2ο  Δημοτικό Σχολείο Πύργου και «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο-Σίγουρο πέρασμα» από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1496385470543-cff7a38f-eb48-10″ include=”28563,28564,28565,28566,28567,28568″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot