FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν τους πεσόντες πυροσβέστες

Ημερομηνία: 14-11-2016 | Συντάκτης:

pyrosvestes-ekdilosi-pesontes2

Σε μια σεμνή εκδήλωση στον Πύργο

Τους συναδέλφους τους που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος τίμησαν οι πυροσβέστες του Πύργου, την πλατεία πίσω από το παλιό νοσοκομείο της πόλης, που φέρει το όνομα «Πλατεία Πεσόντων Πυροσβεστών». Στη σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, οι πυροσβέστες και οι τοπικές αρχές τίμησαν τη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την κοινωνία. Λόγω των καιρικών συνθηκών τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας χοροστατούντος του Επίσκοπου Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου και έπειτα έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που έχει στηθεί στην οδό Ερυθρού Σταυρού, υπέρ των ηρωικών συναδέλφων Επιπυραγού Αναγνώπουλου Φώτιου, Εποχικού Πυροσβέστη Δρακόπουλου Ιωάννη, Εποχικού Πυροσβέστη Νιάρχου Αθανάσιου,  Εποχικού Πυροσβέστη Τζούμα Ανδρέα,  Εποχικής Πυροσβέστριας Τασοπούλου Ιωάννας και των Δασοπυροσβεστών Διονυσόπουλου Γεωργίου και  Φωτακόπουλου Κωνσταντίνου που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Μεταξύ αυτών από το διοικητή της ΠΥ Πύργου Ν. Σπαή, τους συγγενείς των πεσόντων και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών σωματείων. Την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Καπέλιου, ανέγνωσε ο Πυραγός, Νικόλαος Σμαρνάκης.

pyrosvestes-ekdilosi-pesontes1

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ο Διοικητής του ΚΕΑΤ, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Κώστας Στεφανόπουλος, ο Διοικητής Νομού και της Π.Υ. Πύργου, Νικόλαος Σπαής, ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου, Ηλίας Μανιάτης, ο υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Παναγιώτης Γκολφινόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας κ.α.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σπαής τόνισε πως «… είναι ημέρα μνήμης πεσόντων πυροσβεστών, είναι συνάδελφοι αδικοχαμένοι οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος για την διάσωση των ανθρώπινων ζωών. Είναι μια πράξη ηρωισμού και μίμησης για εμάς τους νεότερους. Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει χάσει πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές και φέτος ήδη έχουμε χάσει τρεις ανθρώπους. Εύχομαι να είναι τα τελευταία θύματα σε αυτό τον βωμό. Η Υπηρεσία πάντα θα είναι στο πλευρό του πολίτη».

pyrosvestes-ekdilosi-pesontes3

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου, δήλωσε πως «… ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών οι πυροσβέστες δίνουν την καθημερινή μάχη πληρώνοντας πολλές φορές βαρύ τίμημα. Ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών αποτίνουμε τον φόρο τιμής στους συναδέλφους που έπεσαν στο καθήκον. Θα θυμόμαστε πάντα τον κατάλογο των αδικοχαμένων του επαγγέλματος, που η πολιτεία δεν αναγνωρίζει ως επικίνδυνο. Θα συνεχίσουμε την μάχη για την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου με την ελπίδα και την προσπάθεια να μην προστεθεί άλλος σε αυτό τον κατάλογο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος