FOLLOW US: facebook twitter

Με ρεκόρ συμμετοχών σε Πύργο και Αμαλιάδα ο χθεσινός διαγωνισμός μαθηματικών “Ο ΘΑΛΗΣ”

Ημερομηνία: 14-11-2016 | Συντάκτης:

thalis-maths

Συνολικά 281 μαθητές έδωσαν εξετάσεις!

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με μεγάλη επιτυχία ο 77ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά “Θαλής” για τις τάξεις Β΄, Γ΄ Γυμνασίου καθώς και τις τάξεις Α΄ , Β΄και Γ΄  Λυκείου. Την διοργάνωση σε τοπικό επίπεδ, είχε αναλάβει το παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρίας Ηλείας. Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν μεγάλο, η συμμετοχή άγγιξε τους 300 μαθητές, για την ακρίβεια 281 μαθητές ελπιδοφόρο το νούμερο, αφού σημαίνει ότι στην Ηλεία υπάρχουν μαθηματικά μυαλά και παιδιά που αγαπούν τα μαθηματικά. Τα εξεταστικά κέντρα ήταν δύο, ένα σε Πύργο και ένα στην Αμαλιάδα.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιήθηκε ο Τοπικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά για μαθητές Α΄ Γυμνασίου “Δημήτρης Ζούνης”  που διοργάνωσε το Παράρτημά της Ηλείας.
Να θυμίσουμε ότι το παράρτημα Ηλείας της Μαθηματικής εταιρίας, είχε κάνει μια έριστη προετοιμασία για το διαγωνισμό, καθώς είχε οργανώσει από τον Σεπτέμβρη μαθήματα δωρεάν στο  2ο Λύκειο Πύργου και στο Γυμνάσιο  Γαστούνης κάθε Σάββατο, για να είναι έτοιμοι για τον Θαλή οι μαθητές που θα συμμετείχαν.

Ο διαγωνισμός διήρκεσε 3 ώρες, από τις 9 πμ έως τις 12μ. Ο κάθε μαθητής κλήθηκε να απαντήσει σε τέσσερα ζητήματα πλήρους ανάπτυξης, ανάλογα με την τάξη του. Οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα Μαθηματικά πέρα από την καθημερινή σχολική διαδικασία.

 Κάθε χρόνο περίπου 15.000 μαθητές της χώρας μας συμμετέχουν σ’ αυτόν τον πρώτο μαθηματικό διαγωνισμό της σχολικής χρονιάς. Το 20% περίπου των μαθητών, που προκρίνονται από την πρώτη φάση, λαμβάνουν μέρος στη δεύτερη που είναι «Ο Ευκλείδης» η οποία θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια οι διακριθέντες από τον «Ευκλείδη» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο Αρχιμήδης» που θα γίνει στην Αθήνα, στις 4 Μαρτίου, προκειμένου να επιλεγούν οι δύο εξαμελής Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος