FOLLOW US: facebook twitter

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Γιατί δεν εκπονείται η μελέτη ανίχνευσης στο Ποτόκι;»

Ημερομηνία: 16-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38893″ img_size=”full”][vc_column_text]Την ανάγκη εκπόνησης μελέτης για το Ποτόκι, επισημαίνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάσα» Τάκης Αντωνακόπουλος, θέτοντας και σειρά ερωτήματα σχετικά με την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Πριν περίπου δυο χρόνια, κατά την διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο Πύργου με συμμετοχή του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος Κου Τσιρώνη, είχα θέσει το αίτημα για χρηματοδότηση εκ μέρους του Υπουργείου, υλοποίησης  μελέτης του βαθμού ρύπανσης της περιοχής στο Ποτόκι, από την αποθηκευμένη ποσότητα δεματοποιημένων αστικών στερεών απορριμμάτων.

Ο Υπουργός απεδέχθη την πρόταση, αλλά καμία χρηματοδότηση δεν υπήρξε.

Όμως γεννάται το ερώτημα, γιατί καμία αυτοδιοικητική και κρατική  αρχή  δεν έχει πράξει μέχρι σήμερα το αυτονόητο, να μελετήσει την ύπαρξη του προβλήματος, την ένταση του και την έκταση εξάπλωσής του στον περιβαντολλογικό χώρο.

Τα ερωτήματα θα προδιαγράψουν την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Οι προσεγγίσεις του τύπου “ωρολογιακή βόμβα”, “τοξική βόμβα” δεν προσφέρουν τίποτα στους πολίτες, εκτός απο την πρόκληση φόβου και πανικού.

Όσοι δε, κατέχουν  θέση ευθύνης στο Ελληνικό Διοικητικό Σύστημα και έχουν εκφραστεί αναλόγως παλιότερα ,ενώ τώρα σιωπούν και δεν παρεμβαίνουν, προκαλούν δυο σκέψεις στους πολίτες;

α) Όσα ελέχθησαν στο παρελθόν εξυπηρετούσαν μικροπολιτικές  σκοπιμότητες.

β) ή το πρόβλημα είναι μικρό και ελεγχόμενο, οπότε σήμερα σιωπούν.

Εμείς πιστεύουμε, ότι με την αξιοποίηση της επιστημονικής δυνατότητας, πρέπει να ταυτοποιηθεί το μέγεθος του προβλήματος και στην συνέχεια να επιλέξουμε την καλύτερη μέθοδο για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος. Επιμένουμε: Χρηματοδότηση μελέτης – ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ».

Τάκης Αντωνακόπουλος

Eπικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ανάσα»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot