FOLLOW US: facebook twitter

Ατμοσφαιρική παράσταση στην Καυκανιά: Η Τ.Κ υποδέχθηκε για μια ακόμα χρονιά την Θεατρική Ομάδα Πύργου με το «Αμάρτημα της μητρός μου»

Ημερομηνία: 16-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, αυτή τη φορά στο υπαίθριο θεατράκι της Καυκανιάς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, έκανε την Δευτέρα το βράδυ η Θεατρική Ομάδα Πύργου, ταξιδεύοντας στο δήμο της Ολυμπίας το αριστουργηματικό έργο του Γεώργιου Βιζυηνού  «Το αμάρτημα της μητρός μου», σε σκηνοθεσία της Ευανθίας Στιβανάκη, με ελεύθερη μάλιστα είσοδο για το κοινό.

Το μικρό πέτρινο ανοιχτό θέατρο της Καυκανιάς που έχει χτιστεί δίπλα στο Κοιμητήριο του χωριού  και ο περίβολος του ενοριακού ναού της Παναγίας, αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα,  άρχισε να πλημμυρίζει από κόσμο.  Το σκηνικό λιτό, προσαρμοσμένο στο χώρο, ενώ για τις ανάγκες της παράστασης χρέη… καμαρινιών και παρασκηνίων για τους ηθοποιούς έκανε η εκκλησία!  Ο έμμετρος  και στιβαρός λόγος του Γιάννη Μανώλη, ως αφηγητή,  που υποδύεται τον Βιζυηνό, ακουγόταν κοφτερός  μέσα την σιγαλιά της νύχτας και ήταν εκείνος που  έβαζε τον κόσμο στο κλίμα της  ατμοσφαιρικής παράστασης.  Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας και διατηρήθηκε από την Ευανθία Στιβανάκη ειδικά στην αφήγηση, είναι η αρχαΐζουσα στην αφήγηση και η δημοτική στους διαλόγους, διανθισμένη με ιδιωματικές λέξεις της ιδιαίτερης πατρίδας του Βιζυηνού.

Η Θεατρική Ομάδα Πύργου για μια ακόμα φορά έκλεψε τις εντυπώσεις και οι ηθοποιοί καθήλωσαν το κοινό με την ερμηνεία τους, ενώ το τοπίο ήταν υποβλητικό και εναρμονιζόταν με την τραγικότητα του έργου. Η ζωντανή μουσική και το τραγούδι όπως και τα κοστούμια εποχής, συμπλήρωσαν την άρτια από κάθε άποψη παράσταση, ενώ η αμεσότητα των ηθοποιών με το κοινό και λόγω της μικρής απόστασης που τους χώριζε, έκανε τους θεατούς απόλυτα συμμέτοχους της τραγικής ιστορίας του Βιζυηνού.

Η Θεατρική Ομάδα Πύργου ευχαρίστησε τους διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και την Τ.Κ Καυκανιάς και τους κατοίκους του χωριού για την υπέροχη όπως πάντα φιλοξενία τους, αφού η Θ.Ο.Π τα τελευταία χρόνια είναι πιστή στο ραντεβού της στην Καυκανιά και η παράσταση μετατρέπεται σε μια μεγάλη γιορτή για το χωριό που συγκεντρώνεται όλο στο πέτρινο θεατράκι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος