FOLLOW US: facebook twitter

Σύναξη Λογίων στην παραλία Ταξιαρχών

Ημερομηνία: 22-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017, ώρα 10.30 πμ., στο Κτήμα του προέδρου του ιστορικού Συλλόγου Ολυμπίων κ. Κώστα Βλάμη, που βρίσκεται στην παραλία Ταξιαρχών θα πραγματοποιηθεί η φετινή Σύναξη των Λογίων.

Η άτυπη αυτή συνάντηση πνευματικών ανθρώπων-φίλων-  έχει πλέον λάβει μόνιμο χαρακτήρα, διευρύνεται με νέες συμμετοχές και γίνεται κάθε τέλος Ιουλίου.

Ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια απότην Ανδρίτσαινα, πρωτεύουσα της πρώην Επαρχίας Ολυμπίας και επεκτείνεται και στις γύρω περιοχές. Πέρσι πραγματοποιήθηκε στην όμορφη και ιστορική Καρύταινα και φέτος κατεβαίνει στα πεδινά της Ζαχάρως.

Πρόκειται να συμμετάσχουν πολλοί πνευματικοί άνθρωποι, λογοτέχνες, ιστορικοί, ερευνητές και  άνθρωποι του πολιτισμού από την Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία,Πάτρα και Αθήνα, οι οποίοι θα κάνουν σημαντικές ανακοινώσεις ιστορικού, αρχαιολογικού και λαογραφικού περιεχομένου.

Θα καταθέσουν τη δική τους άποψη και όπως συμβαίνει κάθε φορά θα φέρουν στο φως άγνωστα ή λιγότερο γνωστά στοιχεία πνευματικού ενδιαφέροντος.

Τα πρακτικά θα τυπωθούν και θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες τον επόμενο χρόνο.  Μετά τη λήξη των εργασιών θα προσφερθεί γεύμα από τον οικοδεσπότη  και θα τραγουδήσουν οι καλλίφωνοι παραδοσιακά τραγούδια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος