FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Αύξηση εφημεριών ζητούν οι εργαζόμενοι

Ημερομηνία: 27-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Καταγγέλλουν μετακίνηση προσωπικού από την 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα

Την αύξηση των εφημεριών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας προκειμένου να είναι πληρέστερη η κάλυψη του πληθυσμού- εν μέσω τουριστικής περιόδου-, ζητά με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ν.Μ. Αμαλιάδας, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα, την 6η ΥΠΕ για μετακινήσεις προσωπικού προς άλλα νοσοκομεία…

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωκράτης Σωτηρόπουλος αναφέρει: «Αποτελεί μείζον ζήτημα η επαρκής στελέχωση με ιατρικό προσωπικό καθώς και ο χαμηλός αριθμός εφημεριών για την κάλυψη της μονάδας μας. Το σύνολο των φορέων της πόλης μας στηρίζει αυτό το αίτημα και απαιτεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου να επανεξετάσει την στάση της ώστε και τα δυο νοσοκομεία μαζί με τις πρωτοβάθμιες δομές να παρέχουν τις βέλτιστες υπηρεσίες στους λήπτες υπηρεσιών υγείας. Το Νοσοκομείο μας χρειάζεται στήριξη ουσιαστική .Φτάνει πια με τις άνευ ουσίας υπεκφυγές με το μπαλάκι των ευθυνών μεταξύ του διοικητή και του αναπληρωτή των δυο δομών. Πότε επιτέλους θα κατανοήσουν κάποιοι ότι προέχει η ορθολογική λειτουργία όλων των δομών υποστηρικτικά για να εξυπηρετείται ο κόσμος. Αν θέλουν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά με τους προκάτοχους τους, να σηκώσουν τα μανίκια και να βρεθεί η χρυσή τομή προς όφελος όλων των Ηλείων. Θέλουμε να αλλάξει η τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το νοσοκομείο μας. Δεν δεχόμαστε την απαξίωση του. Αρκετά με τα μεγάλα λόγια. Φθάνει πια η προσβολή της ανοχής και της νοημοσύνης μας από τους κάθε είδους πάσχοντες από σύνδρομο κατωτερότητας. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε τακτικές ανάδειξης προσωπικών φιλοδοξιών και ‘’βολέματος’’ των ημετέρων. Όλα θυσιάζονται στο βωμό του μικροσυμφέροντος. Όλες οι άλλες αξίες παρακάμπτονται και ποδοπατούνται. Που ο σεβασμός στον συνάδελφο και στον ασθενή. Κάποτε τρεις γιατροί, μόνο τρεις κράταγαν όρθιο και ακλόνητο τούτο το νοσοκομείο. Τώρα βρίσκουμε λόγους για να μην εφημερεύουμε… Και σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά έχουμε την προκλητική και ανάλγητη στάση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ που έχει ανοίξει νέο γαϊτανάκι μετακινήσεων υπάλληλων από την μονάδα μας προς άλλα νοσοκομεία».

Όπως τονίζουν με προχθεσινή απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ μετακινείται δόκιμη υπάλληλος νεοδιοριζόμενη στο ακτινολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου μας προς το νοσοκομείο του Ρίου. Το ακτινολογικό εργαστήριο με πάνω από 2500 ακτινογραφίες το μήνα, με καθημερινή 24ωρη κάλυψη και με υπεράνθρωπη προσπάθεια του εναπομείναντος προσωπικού που έχει συνολικά 208 οφειλόμενα ρεπό και κανονικές άδειες του 2017 απαξιώνεται και κρίνεται η λειτουργία του επισφαλής και επικίνδυνη. Αναφερόμαστε σε ιοντίζουσες ακτινοβολίες που είναι βλαβερές για την υγεία των εργαζομένων. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό και χρήζει προσεκτικών χειρισμών. Καταθέτουμε άμεσα στην επιθεώρηση εργασίας τα προγράμματα μας και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν την νομιμότητα καθώς και την ασφαλή λειτουργία του εργαστηριού. Καταγγέλλουμε την απόφαση της 6ης ΥΠΕ και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στη αφαίμαξη προσωπικού. Κρίνεται περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη η επιστροφή όλων των μετακινημένων συναδέλφων για την σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία της νοσηλευτικής μας μονάδας. Οι ρουσφετολογικές πρακτικές που ακολουθηθήκαν τα προηγούμενα χρόνια δεν επιτρέπεται να συνεχίζονται».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος