FOLLOW US: facebook twitter

Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 21-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Η προμήθεια του, ύψους 216.000 ευρώ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ύψους 216.500 ευρώ, θα αποκτήσει το Νοσοκομείο Πύργου καθώς το αίτημα της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας για την προμήθεια του, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση του Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η πρόταση της Διοίκησης που κατατέθηκε και εγκρίθηκε αφορά την προμήθεια 1) Υπερηχοτομογράφου Γενικής Χρήσης (κατάλληλος για ουρολογική χρήση) πρ/σμου 55.000 ευρώ, 2) Υπερηχοκαρδιογράφου πρ/σμου 55.000 ευρώ, 3) Υπερηχοτομογράφου Φορητού Γυναικολογικής χρήσης πρ/σμου 32.000 ευρώ, 4) Αναπνευστήρα φορητού κατάλληλου για ΜΕΘ πρ/σμου 9.500 ευρώ, 5) Δυο Αναπνευστήρων κατάλληλων για ΜΕΘ πρ/σμου 40.000 ευρώ και 6) μιας Φυγόκεντρου ασκών ψυχόμενη πρ/σμου 25.000 ευρώ.

«Η ανανέωση του ιατροτεχνολογικου εξοπλισμού αποτελεί προτεραιότητα για τη ΝΜ Πύργου» τόνισε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος επισημαίνοντας πως προς την κατεύθυνση αυτή αξιοποιούν ιδίους πόρους (υπερηχοτομογραφος για καρδιολογική χρήση στο ΤΕΠ, ψηφιακό εμφανιστήριο για το Ακτινολογικό Εργαστήριο, διπολικό σύστημα διουρηθρικης εκτομής για ουρολογικές επεμβάσεις, αναίμακτο χολερυθρινομετρο για την Παιδιατρική κλινική), προσφορές ιδιωτών (πλήρης ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Παιδιατρικού ΤΕΠ από το σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος και τη δικηγορική εταιρεία «NORTON ROSE FULBRIGHT CREECE” ύψους 53.122€) και εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΠΔΕ, στο οποίο και για πρώτη φορά εντάσσεται προμήθεια εξοπλισμού για τη ΝΜ Πύργου.

Παράλληλα αναμένεται εντός του 2018 ο συγκεντρωτικός διαγωνισμός για την αντικατάσταση αξονικών τομογράφων σε νοσηλευτικές  μονάδες της χώρας μεταξύ των οποίων και του Πύργου.

«Η προσπάθεια μας δεν σταματάει όμως εδώ. Ήδη επεξεργαζόμαστε προτάσεις για το ΠΔΕ 2018. Θα ήταν σοβαρή παράληψη να μην αποδοθούν τα εύσημα στα στελέχη της ΝΜ Πύργου που συνέταξαν τα αντίστοιχα τεχνικά δελτία  κατά τρόπο άρτιο και υποδειγματικό. Απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι και ξέρουν και μπορούν και θέλουν» σημείωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος