FOLLOW US: facebook twitter

Έτοιμοι για τον χιονιά οι δήμοι

Ημερομηνία: 21-12-2017 | Συντάκτης:

Μηχανήματα και αλάτι στις «επικίνδυνες» περιοχές της Ηλείας

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι δήμοι στις ορεινές περιοχές της Ηλείας, για τον επερχόμενο χιονιά. Προμήθειες σε αλάτι για τους δρόμους, έγιναν χθες και συνεχίζονται σήμερα, αν και υπάρχουν αδιάθετες ποσότητες από τον περσινό χειμώνα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από την Πέμπτη ο χιονιάς θα επηρεάσει και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Πελοπόννησο, ορεινές και ημιορεινές από τα 600 μέτρα, αν και με την πάροδο του χρόνου, θα φαινόμενα θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας μηχανήματα όπως JCB και γκρέιντερ βρίσκονται ήδη στη Λαμπεία για να επιχειρήσουν αν χρειαστεί, κυρίως στους μαχαλάδες που συνήθως υπάρχει πρόβλημα. Το Unimog που λειτουργεί ως εκχιονιστικό με την ειδική λεπίδα, βρίσκεται στην περιοχή της Φολόης.

Έχει γίνει προμήθεια 40 τόνων αλατιού, πέραν των ποσοτήτων που υπάρχουν από πέρυσι, μοιρασμένοι στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου Αρχ. Ολυμπίας. Ο κ. Γεωργακόπουλος σχολίασε πως αναμένονται έντονες οι χιονοπτώσεις σύμφωνα με την ΕΜΥ και έτσι ο μηχανισμός του δήμου είναι σε ετοιμότητα.

Στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων οι προγνώσεις φέρνουν χιόνι σε Ανδρίτσαινα και Επικούρειο. Ο δήμος είναι σε ετοιμότητα, αλάτι υπάρχει διαθέσιμο, ενώ και τα μηχανήματα θα επέμβουν όπου χρειαστεί. Ωστόσο υπάρχουν και σημεία του οδικού δικτύου που ελέγχονται και καθαρίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και στις δύο περιοχές, όπως η Ε.Ο. 111 Πατρών – Τριπόλεως και ο δρόμος προς το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος