Σωκράτης Φάμελλος: «Μετά από χρόνια εμπλοκής δώσαμε λύση το θέμα του ΣΔΙΤ»
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10370″ img_size=”full”][vc_column_text]”Η ανάπτυξη στη Δυτ. Ελλάδα περνάει από το περιβάλλον”, τόνισε στην έναρξη της ομιλίας του στο 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτ. Ελλάδα, ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος. Αναφέρθηκε αναλυτικά στους δασικούς χάρτες μιας και στην περιοχή έχουν κυρωθεί μερικώς οι Δασικοί Χάρτες σε Αχαΐα και Ηλεία και παρουσίασε μια σειρά από ευεργετήματα που σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν το 2017 κυρίως για τους πολίτες των δύο συγκεκριμένων, τα οποία περιελάμβαναν εξασφάλιση των επιδοτήσεων, ενίσχυση της γεωργικής εκμετάλλευσης, ενσωμάτωση των νομίμων πράξεων της διοίκησης, παράταση των προσωρινών παραχωρητηρίων και μείωση του κόστους αντιρρήσεων.
Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στα θέματα των στερεών αποβλήτων και σε ότι αφορά την ΠΕ Ηλείας τόνισε ότι έπειτα από χρόνια εμπλοκής, επιλύθηκε το θέμα του ΣΔΙΤ με παρέμβαση της κυβέρνησης, με μείωση του κόστους για τους πολίτες, αύξηση της ανακύκλωσης, κατασκευή μονάδας ανακύκλωσης στην περιφερειακή ενότητα (ΚΔΑΥ) και αποκατάσταση των απορριμματοδεμάτων που βρίσκονταν αποθηκευμένα στα Κονιδέικα και στο Ποτόκι.
Τέλος μίλησε για το νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, που ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή, και στην εκπόνηση ειδικών περιβαλλοντικών μελετών για τους φορείς που έχουν έδρα στην περιοχή της Δυτ. Ελλάδας (Μεσολόγγι, Κοτύχι, Στροφιλιά, Χελμός, Βουραϊκός), καθώς και στο Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό, που αποτελεί χρόνια εκκρεμότητα της χώρας μας. Χαρακτήρισε σημαντική ευκαιρία το νομοσχέδιο, με την ενσωμάτωση σε αυτό προβλέψεων για τον ρόλο των φορέων στην τοπική ανάπτυξη, την προβολή τοπικών προϊόντων και τη λειτουργία πεζοπορικών μονοπατιών, ενώ συνέδεσε τη δυνατότητα αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος με το νέο εργαλείο των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]