FOLLOW US: facebook twitter

Συστάσεις από το ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού για την αποφυγή ατυχημάτων

Ημερομηνία: 08-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Με την έναρξη της αρδευτικής περιόδου και την λειτουργία των αρδευτικών διωρύγων και των αντλιοστασίων του ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού, το Δ.Σ. του Οργανισμού εφιστά την προσοχή των πολιτών και των αρδευτών να είναι προσεκτικοί για την αποφυγή ατυχημάτων.

Ιδιαίτερα εφιστά την προσοχή, στους πολίτες που κινούνται στις περιοχές όπου υπάρχουν αρδευτικές διώρυγες, στους οδηγούς οχημάτων που κινούνται πλησίον των διωρύγων ενώ  επισημαίνει την αποφυγή εναπόθεσης απορριμμάτων ή άλλων υλικών δίπλα και εντός των διωρύγων, τονίζοντας ότι αυτές θα αστυνομεύονται από τον Οργανισμό και οι παραβάτες θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τον νόμο για μόλυνση του περιβάλλοντος και παρακώλυση της άρδευσης.

Ακόμα τονίζεται ότι απαγορεύεται, η αλιεία εντός των διωρύγων για την αποφυγή ατυχημάτων και η είσοδος στον περιβάλλοντα χώρο των αντλιοστασίων και τις εγκαταστάσεις διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος από ρεύμα υψηλής τάσης.

«Οι αρδευτές που λαμβάνουν νερό απ ευθείας από τις κεντρικές διώρυγες και όχι από το δίκτυο των ΤΟΕΒ να δηλώσουν τις αρδεύσιμες εκτάσεις τους στον οργανισμό ή τα υδρονομικά του όργανα διαφορετικά θα διώκεται για κλοπή νερού. Τέλος, να είναι προσεκτικοί στην διαρροή νερού προς τις στραγγιστικές τάφρους για την εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας».

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος