FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζουν δυναμικά το έργο τους

Ημερομηνία: 17-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

karatoula-pita-sullogoa-ethelontwn-aimodotwn

Με επιτυχία η πίτα των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Καράτουλα «Ο Άγιος Δημήτριος»

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε για μία ακόμη χρονιά αφού συμμετείχαν περίπου 350 άτομα, η εκδήλωση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καράτουλα «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», για την κοπή της Βασιλόπιτας, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεστιάσεων «ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ», στις Καρούτες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου π. Αθανασίου Στεργιοπούλου, ενώ ακολούθησε η ομιλία του π. Γεωργίου Σταθοπούλου Καθηγητού Θεολόγου και Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδος, η οποία είχε ως θέμα: «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ».

karatoula-pita-sullogoa-ethelontwn-aimodotwn1

Ο π. Γεώργιος μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα και την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και την προσφορά αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο, αφού το αίμα δεν παράγεται αλλά και δεν παρασκευάζεται, ενώ ανέφερε την μεγάλη προσφορά της Εκλησίας όσον αφορά την εθελοντική αιμοδοσία, αφού άλλωστε πρώτος Εθελοντής Αιμοδότης υπήρξε  ο Χριστός.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, μεταφέροντας παράλληλα τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, ενώ ακολούθησε η απονομή τιμητικών επαίνων στους νεοεισαχθέντες φοιτητές του Δ.Δ. Καράτουλα.

karatoula-pita-sullogoa-ethelontwn-aimodotwn2

Ξεχωριστή δε ήταν η παρουσία στην παραπάνω εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Πύργου «ΟΙ ΜΩΡΑΪΤΕΣ», που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος