FOLLOW US: facebook twitter

Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ηλείας: Απεργούμε την Τετάρτη 30 Μάη στην Πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο στις 10:30

Ημερομηνία: 26-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Ηλείας συμμετέχει την Τετάρτη 30 Μαΐου στην Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο στις 10.30 το πρωί. Σε σχετικό δελτίο τύπου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, άνεργοι,

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας για αυξήσεις στα μεροκάματα, υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων ενσήμων».

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους, τους άνεργους στους άλλους κλάδους της παραγωγής, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και τους συνταξιούχους ενάντια στην αντεργατική πολιτική.

Παλεύουμε αποφασιστικά για ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τη φοροληστεία.

Διεκδικούμε μέτρα για την προστασία των ανέργων, την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.

Η απόφαση μας είναι μία: Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις, για όλα!

Με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας, τα δικά μας συμφέροντα.

Απορρίπτουμε τη γραμμή πάλης της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που εδώ και δεκαετίες έχουν ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία με το ΣΕΒ, τους επιχειρηματίες, τους κυβερνώντες και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους, μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική.

Σε αυτό τον αγώνα έχουμε συμφέρον να βρεθούμε όλοι όσοι χτυπιόμαστε από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις δυνάμεις που το υπηρετούν.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες μπορούμε και πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας.»

Όλοι και όλες στην  απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στην πλ. ΟΤΕ στον Πύργο στις 10:30


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος