FOLLOW US: facebook twitter

Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους Δήμους: Κάλεσμα συμμετοχής από το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως

Ημερομηνία: 26-05-2018 | Συντάκτης:

Κάλεσμα συμμετοχής, στην 24ωρη Πανελλαδική- Πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Τετάρτη 30 Μαΐου, ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και την υπερφολόγηση, απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν:

  • Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμο Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό
  • Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση. Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή και στο νέο κύκλο αξιολόγησης
  • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων.   Υπολογισμό της διετίας 2016 – 2017 για την μισθολογική μας εξέλιξη.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές υπηρεσίες κλπ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
  • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Όχι στην μείωση του αφορολόγητου. Αφορολόγητο στα 12.000,00 ευρώ.
  • Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος.   Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

«Απέναντι σε όλα αυτά οφείλουμε να σταθούμε όλοι μαζί ενωτικά – αποφασιστικά, αγωνιστικά όρθιοι, να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος