FOLLOW US: facebook twitter

Συναγερμός στους αγρότες για τα ΠΣΕΑ που καθυστερούν

Ημερομηνία: 03-05-2017 | Συντάκτης:

Σύσκεψη στην Μαγούλα απόψε στις 9 μμ

Στα λόγια έμειναν οι δεσμεύσεις που έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές από το Χειμαδιό στους πληγέντες σταφιδοπαραγωγούς τον περασμένο Σεπτέμβριο, πως για τα ΠΣΕΑ θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος όχι μόνο δεν έχουν σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι φάκελοι για τις αποζημιώσεις, αλλά δεν έχουν καν συνταχθεί.

Ο λόγος για τον φάκελο που αφορά τις αποζημιώσεις ΠΣΕΑ για τις καταστροφές στη σταφίδα στην Ηλεία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο φάκελος δεν έχει συνταχθεί και οι διαδικασίες αναμένεται να προχωρήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο καλώς εχόντων των πραγμάτων και να κατατεθεί στην ΕΕ. Οι δεσμεύσεις περί απλοποιημένων διαδικασιών έπεσαν στο κενό.

Αυτό και άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους αγρότες θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα γίνει απόψε στις 9 μμ στη Μαγούλα στην αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος.

Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για το θέμα των δασικών χαρτών από εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Δασών. Τέλος ένα θέμα που απασχολεί πρόσφατα τους αγρότες της περιοχής είναι το ότι πρόσφατα οι καλλιέργειες επλήγησαν από το χαλάζι και δεν έχει υπάρξει ακόμα αντίδραση από τον ΕΛΓΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος