FOLLOW US: facebook twitter

Καταγγελίες για διακρίσεις στις αποζημιώσεις σε παραγωγούς καλαμποκιού στην Μυρσίνη και τα Λεχαινά

Ημερομηνία: 03-05-2017 | Συντάκτης:

Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά την θεομηνία που έπληξε τον κάμπο της Ηλείας στις 8 Σεπτεμβρίου και ισοπέδωσε τα πάντα και κυρίως τις καλλιέργειες καλαμποκιού. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή εκφράστηκε η άποψη πως συνολικά στο καλαμπόκι η καταστροφή ξεπέρασε το 80%. Μετά τα πορίσματα των εκτιμητών – γεωπόνων, εκφράστηκαν παράπονα και κατατέθηκαν ενστάσεις για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν αποζημιώθηκαν καθώς οι αιτήσεις απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης μαρτύρων, σε Λεχαινά και Μυρσίνη.

Ο πρόεδρος των Καλαμποκοπαραγωγών Χρήστος Παλαιολόγος σε δηλώσεις του τόνισε πως έγιναν διακρίσεις σε βάρος των παραγωγών σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις. «Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν διακρίσεις στις αποζημιώσεις των καλαμποκοπαραγωγών. Υπάρχουν αιτήσεις που απορρίφθηκαν σε Μυρσίνη και Λεχαινά, λόγω απουσίας μαρτύρων. Σε μια περιοχή που δεν έμεινε τίποτα όρθιο.

Έχουν απορρίψει αιτήσεις δίπλα σε άλλες καλλιέργειες που αποζημιώθηκαν στο 80 ή στο 100%. Είχαν δεσμευθεί οι αρμόδιοι μετά τις πρώτες αυτοψίες πως οι αποζημιώσεις θα φτάσουν στο 100% και τελικά απέρριψαν αιτήσεις πληγέντων. Και αυτό την ώρα που σε άλλες περιοχές του Κάμπου και θέρισαν αλλά και αποζημιώθηκαν οι παραγωγοί» είπε ο κ. Παλαιολόγος, που επισήμανε πως σε πολλές περιπτώσεις οι γεωπόνοι – εκτιμητές καθυστέρησαν αρκετά να έρθουν με αποτέλεσμα να μην δουν την πραγματική εικόνα που άφησε πίσω της η θεομηνία στις καλλιέργειες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος