FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου χθες με κατοίκους του Ανθόπυργου: Προσπάθειες επαναλειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ημερομηνία: 07-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Διαμαρτυρήθηκαν για τη στάθμευση των απορριμματοφόρων και «κέρδισαν» την παραμονή του Πάρκου στην περιοχή τους

 

Την έντονη αντίθεση τους, στο ενδεχόμενο μεταφοράς και στάθμευσης του όρχου των απορριμματοφόρων του Δήμου Πύργου, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Ανθόπυργο, εξέφρασαν χθες στο Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή, κάτοικοι της περιοχής.

Ο Δήμαρχος, τους διαβεβαίωσε πως δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής επισήμανε όμως ότι μετά τη συνάντηση τους, άλλαξε γνώμη στο θέμα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής για το οποίο είχε αποφασίσει τη μεταφορά του εντός του οικιστικού ιστού της πόλης και συγκεκριμένα σε δημοτική έκταση δίπλα από το Κολυμβητήριο.  «Το 2006 είχα παρακαλέσει τον τότε υπουργό Συγκοινωνιών να φτιάξουμε ένα Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Πύργο στην ανερχόμενη τότε οικιστικά περιοχή του Ανθόπυργου. Μεσολάβησε η κρίση και η αλλαγή της δημοτικής αρχής και όταν «επέστρεψα» το 2014 διαπίστωσα ότι το Πάρκο είχε αφεθεί στην τύχη του. Η εκτίμηση των ανθρώπων που ασχολούνταν με το θέμα ήταν πως αν το Πάρκο ερχόταν πιο κοντά στην πόλη, θα μπορούσαν πιο εύκολα να το επισκέπτονται μαθητές σχολείων. Έτσι είχα πάρει την απόφαση να το μεταφέρουμε δίπλα στο Κολυμβητήριο καθώς εκεί τα παιδιά θα μπορούσαν να πηγαίνουν ακόμα και με τα πόδια. Τώρα όμως, με την σημερινή επίσκεψη των κατοίκων του Ανθόπυργου άλλαξα γνώμη και βλέπω διαφορετικά τα πράγματα. Τους λέω ότι το πάρκο θα το αφήσω εκεί και από αύριο κιόλας θα ξεκινήσουμε εργασίες διαμόρφωσης και αποκατάστασης του. Ζητώ λοιπόν από τους κατοίκους να συστήσουν μια Επιτροπή, να επιστρατεύσουν συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, να επικοινωνήσουν με τα σχολεία και να οργανώσουν τον τρόπο που θα μπορούσε ο χώρος αυτός να γίνει ξανά επισκέψιμος και ελκυστικός για τους μαθητές. Σε καμία περίπτωση δεν είπα να πάνε απορριμματοφόρα εκεί. Τις επόμενες μέρες λοιπόν, πιστεύω τι η πρωτοβουλία η σημερινή που έγινε στο πόδι, θα πάρει σάρκα και οστά».

Οι κάτοικοι με τη σειρά τους, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από την συνάντηση με το Δήμαρχο και δήλωσαν πως θα είναι συμπαραστάτες της προσπάθειες επαναλειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος