FOLLOW US: facebook twitter

Στο πλευρό των Προσκόπων ο Δήμαρχος Πύργου: Προετοιμάζουν εκδηλώσεις στο πάρκο ΣΠΚ

Ημερομηνία: 07-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τις προοπτικές ανάπτυξης του προσκοπισμού στον Πύργο, η μόνιμη στέγαση των δράσεων τους αλλά και δυο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο ΣΠΚ το τελευταίο Σάββατο του Σεπτέμβρη και το πρώτο Σάββατο του Οκτώβρη με πληθώρα δραστηριοτήτων, συζητήθηκαν χθες στο Λάτσειο μεταξύ του Δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή και Αρχηγών και Υπαρχηγών του Συστήματος και Ομάδας Προσκόπων.

Ο Αρχηγός του Συστήματος Προσκόπων Παναγιώτης Καρακίτσος και ο Υπαρχηγός Γιώργος Καραμάνης, ο Αρχηγός της 1ης ομάδας Προσκόπων Νίκος Καραχάλιος και η Υπαρχηγός Νίκη Μπέλμπα αναφέρθηκαν στο γενικότερο σχεδιασμό των δραστηριοτήτων τους επισημαίνοντας πως είναι ανοιχτοί σε όποια δράση έχει να κάνει με τους πολίτες του Πύργου. Μάλιστα ενημέρωσαν τον κ. Λιατσή και για τη δράση που προετοιμάζουν στο πάρκο του ΣΠΚ, το οποίο θα ανοίξει για όλο τον κόσμο με ένα σύνολο δραστηριοτήτων που θα περιλαμβάνουν σκάκι, θέματα οδικής ασφάλειας, κοινωνικής προσφοράς, λούνα Παρκ και παιχνίδια για παιδιά.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την αγάπη του για τον προσκοπισμό χαρακτηρίζοντας την δεδομένη και τεκμηριωμένη από πολλά πράγματα μέσα στο χρόνο και τόνισε ότι αντάλλαξαν απόψεις για σοβαρά θέματα που λύνουν σε βάθος χρόνου τα προβλήματα του προσκοπισμού στον Πύργο. «Η παρουσία των προσκόπων εδώ είναι σημαντική γιατι είναι οι στυλοβάτες του Προσκοπισμού στον Πύργο. Για την ώρα μπορώ να πω ότι μιλήσαμε για μια διαδικασία μόνιμης στέγασης των προσκόπων, για κάποιες δυνατότητες του δήμου που μπορεί να διευκολύνει το έργο τους και για την κοινωνική διάσταση που μπορεί να έχει ο προσκοπισμός προς όφελος της κοινωνίας. Από πλευράς δημάρχου όσες φορές και να συναντηθώ με προσκόπους, έχοντας στο μυαλό μου την τεράστια βοήθεια που παρείχαν το ΄93 μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό, είμαι υποχρεωμένος όταν σας βλέπω να σας λέω πάντα ευχαριστώ γιατί είσαστε οι ίδιοι άνθρωποι με διαφορετικά ονόματα. Ότι λέω το κάνω, και ότι σας είπα σήμερα θα τα κάνω και μένει να αποφασίσετε εσείς τι θέλετε από αυτά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος