FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Ν.Ε ΚΙΝΑΛ με Γεωργιόπουλο για τα προβλήματα στο δρόμο Πάτρα-Πύργου: «Άμεσα πρωτοβουλίες από τον Σπίρτζη για να προχωρήσει το έργο»

Ημερομηνία: 13-09-2018 | Συντάκτης:

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε Ηλείας του ΚΙΝΑΛ μετά από αίτημα της, συναντήθηκε χθες με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γ  Γεωργιόπουλο για το θέμα του δρόμου Πάτρα- Πύργος. Στην συνάντηση  συμμετείχαν από το ΚΙΝΑΛ  ο γραμματέας Σάκης Γιατράς, ο αναπληρωτής γραμματέας Βασίλης Μανδαράκης και τα μέλη Σπύρος Λαμπρινός και Μισέλ Αμπου-Χάντμπα.

Στην συνάντηση και οι δύο πλευρές τόνισαν την αναγκαιότητα του έργου και την μεγάλη σημασία που έχει, για τις ανθρώπινες ζωές που συνεχίζουν να χάνονται, αλλά και για την ανάπτυξη της Ηλείας.

Από την λεπτομερή ενημέρωση που έγινε από τον κ Γεωργιόπουλο, διεφάνη ότι υπάρχουν νέα σοβαρά προβλήματα που βάζουν σε άμεσο κίνδυνο, όχι μόνο την αρχή του έργου, αλλά κυρίως την ίδια την πραγματοποίηση του, λόγω του κινδύνου απένταξης από το ΕΣΠΑ.

Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ τονίστηκε ότι «Είναι φανερό ότι, επιβεβαιώθηκαν οι βάσιμες ανησυχίες που είχαμε για την μη επιτυχή έκβαση του έργου και ότι, έχει οδηγηθεί σε νέο αδιέξοδο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-  AΝΕΛ έχει την –κύρια και αποκλειστική ευθύνη- για αυτήν την κατάληξη, διότι χώρισε το έργο σε 8 τμήματα, «εργολαβίες», με την δήθεν αιτιολογία του μεγαλύτερου ανταγωνισμού. Έτσι όμως έδωσε την δυνατότητα σε μη υγιείς οικονομικά εταιρείες να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Η Ν.Ε εκτιμά ότι η κυβέρνηση και ο κ Σπίρτζης χρειάζεται άμεσα να πάρουν τις απαραίτητες, θεσμικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες, σε πλήρη -συνεννόηση και συμφωνία με την Ε.Ε- ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που οι ίδιοι φόρτωσαν στο έργο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος