FOLLOW US: facebook twitter

Συμπλοκή με τους λαθραλιείς στο Κοτύχι

Ημερομηνία: 14-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ξαναχτύπησαν δεύτερη φορά σε ένα χρόνο – Ήρθαν από το Μεσολόγγι – Τραυμάτισαν φύλακα της δημοτικής επιχείρησης

Για δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, λαθραλιείς «χτύπησαν» ξανά στο Κοτύχι. Τα ξημερώματα της Μ. Πέμπτης οι τρεις δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους φύλακες, που τους αναζήτησαν και τους καταδίωξαν, για να συλληφθούν από την Αστυνομία αργότερα. Οι λαθραλιείς είχαν έλθει από το Μεσολόγγι και οι υπεύθυνοι του Κοτυχίου, εκτιμούν πως αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό με τους ίδιους δράστες. Ωστόσο τον Απρίλιο του 2015, άλλη ομάδα λαθραλιέων από το Μεσολόγγι είχε δράσει στο Κοτύχι με στόχο ψάρια και χέλια…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Κοτύχι ΑΕ και αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Μάλλιαρης, περιέγραψε τι συνέβη μέσα στη νύχτα. «Είχαμε άλλο ένα κρούσμα κλοπής ψαριών στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου στη μια τη νύχτα. Με ενημέρωσαν τα παιδιά από εκεί στις τέσσερις πως ένας φύλακας είναι χτυπημένος και πως υπάρχουν άτομα στη λίμνη. Είχαν δει στο ραντάρ κάποιο στίγμα και πήγαν να ελέγξουν.

Είχε συννεφιά και δεν μπορούσαν να δουν καλά. Οι δράστες βγήκαν από ένα σημείο με σβηστά τα φώτα και με τη βάρκα φορτωμένη ψάρια και χέλια. Δεν σταμάτησαν στους φύλακες, που τους ακολούθησαν και τελικά οι δράστες ακινητοποιήθηκαν στον ΕΟ Πατρών – Πύργου στη διασταύρωση Ανδραβίδας. Έγινε προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα τριών ατόμων από 45 έως 55 ετών, από το Μεσολόγγι.

Είχαν πάνω από 50 κιλά ψάρια και χέλια και μαζί τους είχαν χασαπομάχαιρο, που δεν το χρησιμοποίησαν… Όπως μάθαμε τα άτομα είναι σεσημασμένα και κάνουν αυτή τη δουλειά σε λίμνες της περιοχής» είπε ο κ. Μάλλιαρης. Φύλακες και διευθύνων σύμβουλος υπέβαλαν μήνυση κατά των τριών συλληφθέντων και μάλιστα ο κ. Μάλλιαρης τόνισε πως οι δράστες είναι επαγγελματίες που έρχονται να κάνουν ζημιά και ζητήθηκε η παραδειγματική τους τιμωρία. Το μεσημέρι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την Τετάρτη του Πάσχα και οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως έγινε γνωστό ο φύλακας χτυπήθηκε στο χέρι από τους δράστες με μια σανίδα και είναι καλά στην υγεία του. Ο κ. Μάλλιαρης σχολίασε πως οι δράστες αν παρέμεναν ανενόχλητοι έως το πρωί θα είχαν πάρει από τη λίμνη πολλά κιλά χέλια και ψάρια. Παράλληλα από τον τρόπο που κινήθηκαν πέριξ της λιμνοθάλασσας στην προσπάθεια διαφυγή τους, φάνηκε πως γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή και σίγουρα δεν είχαν έρθει πρώτο φορά εκεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος