Συγκαταλέγεται στα καλύτερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32237″ img_size=”full”][vc_column_text]Στις 11 Μαΐου ομάδα δημοσιογράφων και παραγωγών από το Βέλγιο και τον Καναδά (RenéVanBever, IvanVanBever)επισκέφθηκε το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στο Κατάκολο Ηλείας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προβολή και ένταξη του Μουσείου σε ειδικό ντοκιμαντέρ με θέμα τα καλύτερα και πιο αξιόλογα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος στην Πελοπόννησο. Ανάλογη διάκριση είχε λάβει το Μουσείο από τον γερμανόγλωσσο ταξιδιωτικό οδηγό «PELOPONΝES» των εκδόσεων DUMONT, που το είχε εντάξει στους δέκα κορυφαίους προορισμούς της Πελοποννήσου και στους δύο σημαντικότερους της Ηλείας, μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, που πρέπει να επισκεφτεί οπωσδήποτε κάποιος περιηγητής.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τον Απρίλιο 2019 σε γαλλόφωνες χώρες του κόσμου, συγκεκριμένα στον Καναδά, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, το Μονακό καιτην Ελβετία. Το Μουσείο είναι το μοναδικό στο είδος του αξιοθέατο του νομού Ηλείας, που συμπεριλήφθηκε από τους παραγωγούς.
Κατά την ξενάγηση και την παρουσίαση των εκθεμάτων από εξειδικευμένο προσωπικό στο Μουσείο, στο κτήριο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Πύργου, οι δημοσιογράφοι εντυπωσιάστηκαν όταν άκουσαν το ξυπνητήρι του Πλάτωνα, όταν κατάφεραν να βρουν έναν από τους 536 συνδυασμούς για να λύσουν το Οστομάχιον, το παζλ του Αρχιμήδη, όταν παρακολούθησαν την Υπηρέτρια-Ρομπότ του Φίλωνος να σερβίρει οίνο με νερό, όταν αντιλήφθηκαν πώς λειτουργούσαν οι γερανοί και τα ανυψωτικά μηχανήματα που έκτισαν τον Παρθενώνα.
Κατά το τέλος της ξενάγησης και παρουσίασης του Μουσείου πουστεγάζει τη «χαμένη» αρχαία ελληνική τεχνολογία στο Κατάκολο Ηλείας, λόγω του θαυμασμού που προκλήθηκε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και της εκτίμησής τους στο αρχαιοελληνικό παρελθόν και την ανασύστασή του, ζητήθηκε από τον ιδρυτή του Μουσείου, Κώστα Κοτσανά, να μιλήσει και να περιγράψει το έργο του και την ιστορία του Μουσείου σε ζωντανή μετάδοση με γαλλόφωνο κανάλι του Καναδά κατά την προβολή του ντοκιμαντέρ τον Απρίλιο του 2019.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]