FOLLOW US: facebook twitter

Στο σχολείο με θερμοκρασίες υπό το μηδέν…

Ημερομηνία: 10-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

sxoleio-paidia-proavlio

Με τις ιώσεις να καραδοκούν και το κρύο να είναι τσουχτερό, η κυκλοφορία τις πρωινές ώρες είναι απαγορευτική κυρίως για τα μικρά παιδιά, η πλειοψηφία των οποίων χθες επέστρεψε στα θρανία μετά από τις διακοπές των εορτών.

Το χιόνι για πολλές περιοχές της Ηλείας είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο, το ίδιο και οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες και ο προβληματισμός γονέων για τον αν πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γνωρίζοντας ότι η θέρμανση σε πολλά σχολικά κτίρια είναι υποτυπώδης, είναι έκδηλη.

Τα social media  (π.χ. facebook) κατακλύζεται από αναρτήσεις στις οποίες επισημαίνεται η ανάγκη λήψης αποφάσεων από τους αρμόδιους για την μετάθεση έναρξης της διδασκαλίας των μαθητών τουλάχιστον δυο ώρες αργότερα από το καθορισμένο, τουλάχιστον για τις περιοχές εκείνες που δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των ορεινών όγκων. Τέτοιες αποφάσεις όμως, πέραν των περιοχών που παραμένουν σε κλοιό χιονιού, δεν ελήφθησαν από τους Δημάρχους του Νομού. Μήπως λοιπόν να σκεφτούν και αυτό το ενδεχόμενο όπως έπραξαν στη γειτονική Αχαία; Γιατί μπορεί κάποιοι εκπαιδευτικοί να προνόησαν (συνέβη στο 10ο  Νηπιαγωγείο του Πύργου και μπράβο τους) ανοίγοντας τη θέρμανση τόσο την Κυριακή το απόγευμα όσο και χθες για να «ζεστάνουν» κάπως τα ντουβάρια πριν την έλευση των μικρών μαθητών, κάποιοι άλλοι όμως ή δε το σκέφτηκαν ή απλά δεν είχαν τη δυνατότητα λόγω μη επάρκειας των ποσοτήτων πετρελαίου που διαθέτουν…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος