FOLLOW US: facebook twitter

Στο μαγικό κόσμο των κινουμένων σχεδίων!

Ημερομηνία: 06-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

festival-animation-paidia2

Μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών στο Εργαστήρι Animation box του Φεστιβάλ

Έκθεση αφίσας στο φουαγιέ της Π.Ε. για την Ισότητα των Φύλων

Τη μαγεία των κινουμένων σχεδίων, γνώρισαν χθες μικροί μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε. Ηλείας στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους.  Με βασικό εργαλείο το animation box του Erling Eriksson,  έμαθαν πως πώς κατασκευάζονται τα αγαπημένα τους κινούμενα σχέδια ενώ τους δόθηκε η δυνατότητα, χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές τεχνικές σε συνδυασμό τη σύγχρονη τεχνολογία, να δημιουργήσουν μικρά πειραματικά ταινιάκια μερικών δευτερολέπτων.

festival-animation-paidia

Ο ενθουσιασμός στα προσωπάκια τους ήταν έκδηλος και σίγουρα η εμπειρία τους αυτή, θα τους μείνει αξέχαστη!

Και στο συνεδριακό όμως, ξεκίνησε το εργαστήριο κινηματογραφικής δημιουργίας. Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τη γλώσσα του κινηματογράφου και τις τεχνικές του ενώ με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Κυριάκου Χαριτάκη, δημιούργησαν σενάριο για ταινία μικρού μήκους ενώ προετοιμάστηκαν όπως στις επαγγελματικές ταινίες, μοιράζοντας ρόλους μπρός και πίσω από τις κάμερες. Ακολούθησαν τα γυρίσματα και η ταινία τους θα ολοκληρωθεί μετά το σχετικό μοντάζ.

festival-animation-georgiopoulos

Έκθεση Αφίσας για την Ισότητα των Φύλων

Εξάλλου, μια υπέροχη έκθεση αφίσας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων στα ζητήματα ισότητας των φύλων, καταπολέμησης των στερεοτύπων και προώθησης της ουσιαστικής επικοινωνίας των ανθρώπων ανεξαρτήτως έμφυλης ταυτότητας ως προϋπόθεση της δημοκρατικής κοινωνίας, έχουν την ευκαιρία να δουν όλοι, συμμετέχοντες και επισκέπτες του Φεστιβάλ στο φουαγιέ της Π.Ε.

festival-animation-ekthesi2

Πρόκειται για έργα μαθητών και μαθητριών από διάφορα σχολεία της χώρας που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας 2015-2016 που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Τίτλος της έκθεσης «Χτίζουμε την ισότητα των φύλων, δημιουργώντας ενάντια στα στερεότυπα».

festival-animation-ekthesi


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος